Fındık Tanıtım Gurubu liderliğinde Karadeniz Gelişim Akademisi'nin, Karadeniz Bölgesinin gelişim ve kalkınması için bilgisel ve eğitsel faaliyetler çerçevesinde Düzce Valiliği, Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediye Başkanlığı, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın katkılarıyla Akçakoca belediyesi meclis salonunda seminer düzenlendi.

Seminere, Vali Bülent Kılınç, D.Ü. Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, ATSO Başkanı Mustafa Vural, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Fındık Tanıtım Gurubu üyesi Ali Haydar Gören, Fındık üreticileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Vali Bülent Kılınç, Düzce ve Akçakoca'daki üretimin Türkiye'de fındık üretiminin yüzde 14'lük bölümünü karşıladığını belirterek, ''Organik tarım önemli gelir elde etmek için farklılık olmalı. Fındık ülkemizin önemli gelir kaynaklarından biridir. Bu nedenle Fındık fiyatlarında istikrar sağlanmalıdır. Fındığa alternatif ürünler için Bölgesel Kalkınma Ajansı tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Fındığa alternatif ürün yetiştirilmesi gereklidir. Biz Devlet olarak kurumlar arasındaki diyaloglar ile bu ürünlerin üretilmesi için çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.