Düzce Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde yaşanan tartışmalar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Büyük'ün istifası ile alevlenen , ardından Büyük'ün yaptığı açıklamalarla da doruğa çıkan yolsuzluk İddiaları ile ilgili Vali Bülent Kılınç basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Osb konusunda yaşanan Tartışmaların yersiz olduğunu dile getiren Vali Kılınç, “Bu tartışmaların hiçbir faydası yoktur. OSB Düzce’nin önemli bir unsurudur. Bazı kişisel ve gereksiz tartışmaların yapılmasının zarar getirdiği kanaatindeyim. Eğer elinde belgesi olan varsa bu kişilerin hukuki yollara başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Vali Kılınç, OSB üzerinden yürütülen tartışmaların siyasi yönü bulunduğuna ilişkin kanaatler oluştuğuna dikkat çekerek, “Son olarak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi de bu konuya işaret ederek, gerekli açıklamaları yaptı. Elbette her kurum kendi menfaatini savunabilir. Ama bunu yaparken, özenli ve hukuka saygılı davranılmalıdır” diye konuştu

 Düzce Valisi Bülent Kılınç, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin yakında toplanarak gündemdeki konuları değerlendireceğini de açıkladı ve müteşebbis heyetin iptal olmadığını sadece geçici olarak yetkilerinin alındığını ve bu nedenle uzun süredir toplanmadığını belirterek heyetin önümüzdeki günlerde toplanarak gelişmeleri değerlendireceğini açıkladı.

Vali Kılınç Osb yönetiminde Fabrika sahiplerinin de söz sahibi olacağını belirterek bunun için girişimler başlatıldığını ve belirlenecek 4 sanayicinin bundan böyle toplantılara misafir olarak katılacaklarını ve alınacak her kararda görüşlerini rahatça ifade edebileceklerini açıkladı.