Kurban Bayramı'na 5 gün kala bayram tatillerinde yaşanan kazaların bu bayramda tekrarlanmaması için Emniyet ekiplerinin fazla mesai yapması beklenirken konuyla ilgili olarak Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak ve Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman bir araya gelerek tatilde trafik açısından alınacak önlemleri konuştu.

Tatil trafiği konusunda açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, "Bayramı rahat, huzurlu ve ailemiz ile birlikte geçirmek için kazaya karşı tedbirlerimizi alalım. Kurban Bayramı tatili süresince şehiriçi ve şehirlerarası trafik yoğunluğunun önemli oranda artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle insanlarımızın rahat, huzurlu ve güven içerisinde yolculuk edebilmeleri amacı ile mevcut trafik tedbirlerimize ilave olarak karayollarımızla gerek jandarma ve gerekse emniyet bölgesinde ek tedbirler aldık. Özellikle Ankara- İstanbul arasındaki otoyol ve D-100 karayolunda sürücü hatalarından kaynaklanan kazalara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Gerekli tedbirlerimizi allım ve herhangi bir kazaya neden olmayalım.” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanlar için Kurban Kesim Komisyonu ile alınan kararlara da değinen Kılınç, “ Kurban Kesim Komisyonumuz geçen ay içerisinde iki kez toplandı. Komisyon vatandaşlarımızın Kurban Bayramı görevlerini yerine getirebilmesi için gerekli olan tüm tedbirleri aldı. Bununla ilgili kararlarımız il jandarma, emniyet müdürlüğü, belediyeye ve kaymakamlıklara iletilerek gerekli tedbirler alındı.” ifadelerine yer verdi.