21 Mart Dünya Ormancılık günü, 22 Mart Dünya Su günü ve 23 Mart Dünya Mmeteoroloji günü nedeni ile Anıtpark'ta program düzenlendi. Programa Vali Bülent Kılınç, Vali yardımcısı Miktat Alan, Belediye Başkan yardımcısı İsmail Tanyel, Resmi kurum ve kuruluş il müdürleri, Orman müdürlüğü personeli, DSİ personeli ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı katıldı.

Programda Çevre ve Orman Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve DSİ 55. Şube Müdürlüğü tarafından Anıt'a çelenkler sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla devam eden törende konuşan Vali Bülent Kılınç "ormanlarımızı kestik ve yeni fidanlar dikmedik. Suyumuzu kirlettik temizlemek için yatırımlar yapıyoruz. Havayı kirlettik temizleyemedik, ihanet ettik. Hiç uzağa gitmemeliyiz. Kendimize bakmalıyız. Örneğin Cumayeri ilçesine bağlı Dokuz Değirmen köyünde Rafting tesisleri bulunuyor. Her gün 300-400 insanın akın akın geldiği tesislerimizle ilgili gelen misaferilerin bana bildirdiği ortak şikayeti pet şişler, poşetler ve benzeri çöplerden rahatıszı oldukları. Bunlar söylendiğinde ben çok utanıyorum. Ekiplerimize söylüyorum gidiyorlar temizlik çalışmaları yapıyorlar ama bir kaç gün sonra yine aynı dert başımıza geliyor" dedi.
Törende konuşan Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Beyazıt "ormanlar ülkenin yaşam alanlarıdır ve ekonomik olarakta ülkeye büyük getirisi vardır. Yaşanan teknolojik gelişmeler, artan nufus oranları ormanların üzerinde baskı oluşturdu. Ormanlar ülkenin doğal güzellikleri ve yaşam alanlarıdır. Ormanları özellikle çocuklarımıza sevdirmemiz ve sahip çıkmalarını sağlamamız geleceğimiz için çok önemlidir." diyen Beyazıt, Dünya'da her geçen gün artan su ihtiyacınında nufus artışıyla ve düzensiz su kullanımından kaynakladığını, ayrıca su kaynaklarını temiz tutmadığımız için suyun çok kirlendiğini dile getirerek doğan zenginliğin artırılması için çalışmalar yapılmalı dedi.

Orman, Su ve Meteoroloji etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim okulları arısnda düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren, Birinci İsmet Paşa ilköğretim okulundan Abdullah Tayhan, İkinci 100. Yıl ilköğretim okulundan Gamze Kilci, Üçüncü Öncütürk ilköğretim okulundan Dilara Bayrak ödüllendirildiler ve ödülleri Vali Bülent Kılınç tarafından verildi.

Programda Şükran Öney Anaokulu öğrencileri tarafından İspanyol Dansı gösterisi sunuldu. Program Vali Bülent Kılınç tarafından öğrencilere ve vatandaşlara fidan dağıtımıyla sona erdi.