Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Cumayeri’ni ziyaret eden Vali Ali Fidan, Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer, Belediye Başkanı Recep Tuna, İlçe müdürleri ve il genel meclis üyeleri tarafından karşılandı.   Ziyarette; Vali Fidan’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman,  İl Müftüsü Selami Emen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr.Mahir Arslan da hazır bulundular. 

VALİ'DEN MUHTARLARA: BİZE BİLDİRİN

Fidan Cumayeri programı kapsamında ilk önce Kaymakam Abdurrahman İçyer’den ilçeyle ilgili bilgiler aldı.  Kaymakamlık ziyaretinin ardından Cumayeri Öğretmen evinde muhtarlar ve İl genel meclis üyeleriyle meclis üyeleriyle bir toplantı gerçekleştiren Fidan,  burada asıl hizmetin devletin güler yüzünü ve şefkatini vatandaşlarımıza göstermek olduğunu vurgulayarak, ilçede sunulan hizmetlerle ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.  
Fidan konuşmasında;  “Köylerimize yönelik bugüne kadar neler yaptık, nerelerde eksiklerimiz kaldı, sizin ilave ihtiyaçlarınız neler onları görelim istedik. Alt yapı hizmetleri açısından durumumuz nedir onları konuşalım istedik. Bunun yanı sıra benimde muhtarlarımızdan bazı isteklerim var. Muhtarlarımızdan özellikle istediğim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, sağlıkla ilgili, eğitimle ilgili sıkıntısı olan vatandaşlarımızı, yardım ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızı tespit ederek kaymakamımıza bildirmeleri, burada çözüm bulunamayanları bizzat bana bildirmeleridir. Devletimizin her türlü imkanı var. Bizim görevimiz bu imkanları ihtiyaç duyanlara, hak sahiplerine ulaştırmaktır. Vatandaşlarımız devletten alacağı hizmetleri, kurumlarımızın tespit edememesi nedeniyle alamamaları durumunda; bunda başta Vali olarak benim olmak üzere hepimizin vebali vardır. Vatandaşlarımızın vebali üzerimizde kalmasın.  Köylerimizin sorunlarını en iyi siz biliyorsunuz. İhtiyaç sahiplerini en iyi siz tanıyorsunuz. Sizler bizimle vatandaş arasında köprü görevi görüyorsunuz. Onlarla bizim aramızdaki bağımızsınız. Devletin bir anlamda köydeki birimi sizsiniz. İhtiyaç sahibi, hasta, engelli vatandaşlarımız varsa bunları biz sizin vasıtanız ile bilelim. Bu tür ihtiyaçları olanları sizler, imamlarımız, öğretmenlerimiz, jandarmamız bizlere yada kaymakamımıza, belediye başkanımıza bildiriniz. Dedi.

Köylere yönelik İl Özel İdaresinin yapmış olduğu hizmetlerle ilgili Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan bilgi verdi.
Muhtarlarla yapılan toplantıda ilgili il müdürleri tarafından emniyet ve güvenlik konularında, eğitim, sağlık, tarımsal çalışmalar ve din hizmetleri ile ilgili olarak muhtarlara bilgi verildi. Toplantıda muhtarların talep ve görüşleri alındı. 
Vali Fidan sırasıyla İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İlçe Ziraat Odasını ziyaret ederek Cumayeri’nden ayrıldı. 

Haber:Y.SEVER