“Damla Projesi” Gönüllüleri, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ziyaret etti. Valilik Makamında, Bangladeş, Filistin, Suriye, Orta Afrika, Gambiya ve Türkiye’nin değişik illerinden üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Vali Dağlı, gençlerle bir araya gelmekten memnun olduğunu dile getirerek, projenin uygulamasında emeği geçen gençlere teşekkür etti. İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci eşliğinde düzenlenen ziyarette öğrenciler Dağlı’ya çiçek takdim etti. Basına kapalı olarak süren ziyaret kapsamında Dağlı, proje hakkında bilgiler aldı.

08-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Düzce ile aynı anda Mersin, İzmir ve Kastamonu illerinde uygulanan projenin Düzce ayağındaki programa 15 Türk 5 uluslararası gönüllü genç katılıyor.

2014 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen Damla Projesinde; dezavantajlı okul ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuşyemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Haber: Y. SEVER