Düzce 2016’yı oldukça sakin karşıladı. Asayiş yönünden büyük ölçüde olaysız geçen geceyi vatandaşların büyük bölümü evlerinde geçirmeyi tercih etti. Vatandaşların bir bölümü ise her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı nedeniyle özel eğlence programları düzenleyen eğlence mekanlarında yeni yıla merhaba dedi. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde bir yıl daha geride kalırken, yeni yılın ilk dakikalarında coşku doruk noktaya ulaştı. Özellikle gençler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenmeye devam etti.

Vatandaşların yeni yılı huzurlu güvenli ve sağlıklı bir şekilde karşılaması için emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis personeli görev başındaydı. Düzce Valisi Ali Fidan fedakarlık yaparak yeni yılı ailelerinden uzakta karşılayan görevi başındaki kurum personelleriyle buluştu. Vali Ali Fidan ziyaretler kapsamındaki ilk durağı Azmilli Mahallesi’nde bulunan İtfaiye binası oldu. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Salih Keskinli ve İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat itfaiye görevlileri Vali Fidan’ı kapıda karşıladı. İtfaiye çalışanlarının yeni yılını kutlayan Fidan’ın ikinci adresi Hastane Caddesi’ndeki 112 Komuta Merkezi’ydi. Halk Sağlığı İl Müdürü Mahir Arslan ve Acil Tıp Teknisyenleriyle buluşan Vali Fidan, kısa süreli ziyaretlerini Cedidiye Mahallesindeki Şehit Osman Çatana Polis Merkezi’nde sürdürdü. 2016 yılını polis merkezinde karşılayan Fidan, kentin asayiş durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Düzce’de asayiş olaylarının geçen yıla göre yüzde 20 azaldığını öğrenen Fidan, yeni yılın çok daha iyi geçmesini temenni etti.

Vali Ali Fidan’ın son ziyaret yeri D-100 karayolu Soğancı mevkiinde bulunan Düzce İl Jandarma Komutanlığı oldu. Vali Ali Fidan’ı İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir karşıladı. Vali Fidan, ziyaretini Güvenir’e çalışmalarında başarılar dileyerek tamamladı.

Haber:Y.SEVER