2009 yılının değerlendirilmesinin yapılldığı ve 2010 yılı yatırım programının görüşüldüğü Düzce İl Koordinasyon Kurulu 2010 yılı 1. dönem toplantısı yapıldı. Vali Bülent Kılınç başkanlığında yapılan toplantı Yatırımcı Bakanlıklar ve Genel Müdürlüklerin üst düzey bürokratları, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İl Müdürleri'nin katılımıyla gereçkleşti. Toplantıda yatırımlar konsunda bilgiler veren Vali Bülent Kılınç yatırımcı kuruluşların 96 projesi bulunduğunu bu projelerin tutarının 2 milyar 662 milyon 645 bin 997 TL olduğunu, projelerin 2009 yılı ödeneğinin 137 milyon 463 bin 491 TL olup 2009 yılı sonu itibariyle 134 milyon 602 bin 834 TL harcandığını nakdi gerçekleşme oranının %97 olduğunu açıkladı.
Belediyelerin ise 70 projesi bulunduğu toplam proje tutarının 74 milyon 254 bin 540 TL, 2009 yılı itibariyle Düzce ilinde toplam olarak 166 proje uygulandığı, bu projelerin toplam tutarınının 2 milyar 736 milyon 900 bin 537 lira olduğu açıklandı. Toplantıda İl Koordinasyon ve izleme sistemi konsunda Devlet Planlama Teşkilatı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu temsilcisi tarafından yerel düzeyde kurumsal kapasiteyi geliştirme konularında kurul üyelerine detaylı bilgiler verildi. İl Nufus Müdürü tarafından adres kayıt sistemi konusunda karşılaşılan sorunların belediyelerin sokak isimleri ve tabelaları yerleştirmemesinden kanaklandığı, 31 temmuz 2010 tarihine kadar bu eksiklerin giderilmesi gerektiği bildirildi.
Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nün Düzce'de yaptığı yatırımlardan Boludağı, Düzce, Hendek arası ve Gölyaka D-100 arasındaki çalışmaların devam etitği Düzce-Gümüşova arasındaki elektrik hatlarının deplase yapılması konsunda sıkıntı yaşandığı bildirildi. Vali Bülent Kılınç, Hendek-Düzce D-100 Gölyaka bağlantı yolları yıl sonuna kadar hizmete girecek dedi. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ilçenin bağlantı köprüsünün artık yükü kaldırmadığını söyleyerek yenilenmesini talep etti.
DSİ yatırımları konusunda bilgler veren Bölge Müdürü Halit Uzun Akçakoca barajı projesi bitmek üzre ve yakın zamanda içmesuyu sorunuda çözüleceğini söyleyerek taşkınlık genelgesi çakartıldığını ve kısa sürede dere yataklarının islah edileceğini söyledi. Bin günde bin gölet hedeflediklerini belirten Uzun, dere yataklarından malzemeler alındığı için çok tahrip gördüğünü ve mutlaka bunun önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.
İller Bankası yetkilisi ise yaptığı konuşmada “Belediyelerin altyapı proelerine kanalizasyon ve içmesuyu için hibe yardımlar yapmaya devam ediyoruz ve her türlü yardıma hazırız. Konuralap Belediyesi'nin kanalizasyon için bir başvurusu oldu. Etüd planlamaya gönderdik önümüzdeki günlerde konu netleşir ve şebeke toplayıcı talebi değerlendirildikten sonra ihalesi yapılır” dedi. Orman Bölge Müdürlüğü yatırımları anlatımı sırasında Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak Abant ile Samandere bağlantı yolunun düzeltilmesi talebinde bulundu. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “bizim sorumluluğumuda yaparız” dedi.
Toplantıda konuşan Vali Bülent Kılınç Düzce Türkiye sıralamalarında 62. oluyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Ekonomik olarak gerilerden geliyoruz ancak karamsarlığa kalmaya gerek yok. Pek çok ile göre çok iyi durumdayız dedi.