Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Polis Teşkilatı’nın 175. yaşını ve Polis Haftası’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Vali Dağlı, Türk Polis Teşkilatı’nın 175 yıldır Türkiye’de huzur ve güven ortamının korunmasında halkın en büyük güvencesi olduğunu belirterek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurulduğu günden bu yana edindiği bilgi ve tecrübelerin yanı sıra halkımızın desteği ve güveni sayesinde hizmet kalitesini her geçen gün artıran Polis Teşkilatımız, ülkemiz ve milletimiz için kendi canlarını ortaya koymaktadır. Devletlerin ilerlemesinde, kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olan istikrar; ancak huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkündür. Hakka, hukuka, ahlaka ve vicdana uygun şekilde, üstün bir vazife anlayışıyla, milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla canla başla, fedakârca görev yapan emniyet güçlerimiz, her koşulda vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindedir. Üstlendiği bütün görevlerde üstün başarılara imza atan, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini emanet ettiğimiz, gurur kaynağımız olan Polis Teşkilatı’mızı daha ileriye taşımak ve desteklemek için, hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.    

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Polis Teşkilatı’mızın 175. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşmüş olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”