Sosyal Hizmetler Düzce İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan 25 engelliye, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından tekerlekli sandalye dağıtıldı. Fehmi Öney Sevgi Evleri'nde düzenlenen programa Vali Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman, Realkom Firma Sahibi Mutlu Kayan, Sevgi Evlerinin arsasını Sosyal Hizmet İl Müdürlüğüne tahsis eden Şükran Öney, davetliler ve engelli aileleri katıldı.

Programda konuşanVali Vasip Şahin Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel'in çalışmalarını imrenerek ve gıpta ile izlediğini ve kendilerini takip ettiklerini dile getirirkez sözlerine şu şekilde devam etti."Düzce'de henüz 6 ay bile geçmeden önce 57 tane tekerlekli sandalye dağıtımı oldu. Bu dağıtımlarda Kemal beyin büyük destekleri oldu. Bugün yine 25 ailemize tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Kemal bey bugüne kadar yaklaşık 100 tane engelli vatandaşımızı evde bırakmadı ve onları hayata tutundurmayı gösterdi. Kendisi yollarda olduğunu söyledi. Evet yollarda. Çünkü tekerlekli sandalyede evde bahçede sokakta hep yollarda. İki ayağı olan insanlardan bile daha iyi çalışmalar yapıyorlar. Yapmayada devam edeceklerdir. Ben kendilerini imrenerek ve gıpta ile izliyorum. Onların yaptıklarını takip ediyorum. Ayrıca Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne katkıları bulunan Düzce'de fabrikası bulunan işadamlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlarda engellilerimize destek olan kişilerdir."

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel yaptığı açıklamada engelleri aşmaya çalıştıklarını vurgularken şunları kaydetti: "Biz hergün yollardayız. Her zaman her şekilde engellilerle bir arada olarak onları hayata tutundurmaya çalışıyoruz. Toplumda bir farkındalık olmalıydı. Bizde bu farkındalığı yaratmak için canla başla savaş veriyoruz. İnsanlar o kadar mutlularki neyin nasıl geçtiğini bilmiyorlar. Ama dünya geneline baktığımız zaman engellilerin daha fazla olduğu görülüyor. Yani Türkiye'de insanlarımız mutlu olabilirler ama dünya genelinde engelliler fazla olarak görülüyor. Azımsanmayacak kadar fazlayız. Ben 1993 yılında bu derneği kurduğumda engellilerin hayata bakış açısını değiştirmek için yollara düştüm. 1993 yılından bu yana Türkiye'de heryeri dolaştım. Gerekli çalışmalar yaptım. Engellilere destek olabilmek için canla başla uğraştım. Engellileri ameliyat ettirdik. Engelileri hayata tutundurmaya çalıştık."

Son olarak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır açıklamalarda bulundu. Çakır yaptığı açıklamada Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel'e teşekkür etti. Demirel, "Düzce'de ki engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı programına katılan herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Bil hassa her konuda bize destek olan engellilere desteğini hiç bir zaman esirgemediğini ve her zaman yanımızda olduğunu gösterne Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda Düzceli olan Kemal Demirer'e çok teşekkür ediyorum. Biz ne zaman kendisini arayarak şu kadar tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var dediysek o bizi hiç bir zaman kırmadı. Bir gün geç olsa bir istenilen miktarda tekerlekli sandalye gönderdi. Eminim ki destekleri devam edecektir."

Konuşmaların ardından 25 aileye tekerlekli sandalye desteğinde bulunan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel'e ve Realkom firmasının sahibi Mutlu Kayan'a Sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından plaket takdimi yapıldı.

 Plaketlerin ardından ailelere tekerlekli sandalyeleri verildi.

24974

Haber; R. BAL