14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, İl Müftü Vekili Ahmet Büyükgül ve kutlama komitesi'nin Vali Vasip Şahin'i makamında ziyareti ile başladı.

27558

Ardından Müftülük konferans salonunda bir program düzenlendi. Programa Vali Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, İl Müftü Vekili Ahmet Büyükgül, il müdürleri ve çok sayıda bayanın yanı sıra davetliler katıldı. Programda konuşan Vali Vasip Şahin, Hazreti Muhammed'in sadece insanların değil bütün canlıların koştuğu büyük bir insan olduğunu vurguladı.

Şahin, “Ben de sözlerime Yüce Peygambere dua ile başlıyorum. O, sadece insanların değil, bütün canlıların koştuğu bir insandı. Hz. Peygamberi en fazla düşünen millet biziz. Atalarımız bizlere biz de geleceğe taşıyacağız onu. Diyanet bunu 1989 yılından bu yana en iyi şekilde yapıyor. Bir idari kurum gibi değil de bir ilim kurumu gibi çalışıyor.” dedi.

“Kıyamete kadar örnek alınmalı”

Vali Şahin'in konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren İl Müftü Vekili Ahmet Büyükgül, insanlığın sıkıntıdan kurtulabilmesi için kıyamete kadar Hz. Muhammed'in örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman haftanın anlamına ilişkin bir konferans verdi ve söz konusu peygamber olunca gönüllerin bir başka attığının vurgusunu yaptı.

Programda ayrıca Merkez Büyük Camii İmamı Selman Özban'ın Kur'an-ı Kerim okurken, Türk Tasavvuf Musikisi konseri de verildi.

 27557

Haber, R. BAL