Yaklaşık 8 aydır Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanlığı’nı yürüten Düzce Valisi Vasip Şahin, Valiliğin internet sitesinde yayınladığı bir basın bülteni ile istifasına açıklık getirdi. “Bir süredir yürütmekte olduğum Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinden işlerimin yoğunluğu nedeniyle 22.08.2011 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım.” diyen Vali Şahin açıklamasına şöyle devam etti.

“Başından beri sivil toplumun önemi ve sivilleşmenin gerekliliği inancıyla vakfın başkanlık görevinin resmi sıfat taşımayan üyelerce deruhte edilmesinin uygun olacağı düşüncesini koruyarak, geçiş sürecinde hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla geçici olarak bu görevi üstlendim. Ancak gelinen aşama itibariyle hizmetlerin sivil anlayışla ve sivil başkan tarafından daha etkin yürütülebileceği ve görevden ayrılmamın vakıf hizmetlerinde herhangi bir aksamaya yol açmayacağı sonucuna tarafımca varılmıştır. Her bir üyesinin başkanlık görevini yürütme hususunda ehliyet ve liyakatine inancım ve güvenimin tam olduğu yönetim kuruluna bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. ”

Vali Şahin’den boşalan başkanlık koltuğunu vakfın kuruluşundan bu yana yönetimde yer alan yönetim Kurulu Üyesi Veysel Çakar getirildi.

Haber; R. BAL