Düzce Valisi Vasip Şahin D-100 Karayolu ve Kuzey Çevreyolunda devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Vasip Şahin, göreve gelmesinin ardından çalışmaları hız kazanan Kuzey çevre yolu ve kavşaklar hakkında açıklamalarda bulundu. Kuzey çevre yolunu 1. etabının önümüzdeki yıl içinde hizmete gireceğini belirten Şahin, kavşaklarda sıkça yaşanan kazaların sadece kavşakların yapım şekline bağlanmaması gerektiğini sürücülerinde kurallara uyması halinde kaza riskinin ortadan kalkacağını söyledi.

-ÇEVRE YOLUNDAKİ ÇALIŞMA HIZLANDI-

Aylar önce çalışmalara başlanan ancak uzun süredir ağır aksak ilerleyen kuzey çevre yolundaki faaliyet, Vali Vasip Şahin'in göreve gelmesinin ardından tekrar hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Şahin, Akçakoca bağlantısının içinde olduğu 1. etap Kuzey Çevre Yolunun önümüzdeki yıl içinde hizmete gireceğini söyleyerek, “2. Etapta ise, finansal ve prosedürden oluşan eksiklikler vardı. Bunlar aşıldı. Akçakoca Gölyaka bağlantısı ise en yakın zamanda tekrar başlayacak. Karayolları bu konuda üzerine düşeni yapıyor.” dedi.

-KAVŞAKLARA DİKKAT-

Vali Vasip Şahin, D-100 Karayolu Düzce kesimi üzerinde bulunan bazı kavşaklarda sık sık meydana gelen kazalar hakkında da açıklama yaparak, “Karayolları kavşakları tekniğine uygun yaptı. Belki biraz daha tedbir alınarak kavşaklara giriş biraz daha yumuşatılabilirdi. Kavşakların geniş tutulmasının bir amacı, kamyon ve TIR'ların kavşakta saklanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmaması” dedi. Kavşakların, belirleyici aydınlatmalar ve trafik işaretleri ile güçlendirilebileceğini de savunan Şahin, kazaların sadece kavşaklara bağlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Şahin, “Biz sürücüler hız limitine uyduğumuzda kaza tehlikesini engellemiş oluruz. Kavşaklar otoyollarda ihtiyaca binaen yapılır. Ancak sürücülerin kavşaklarda yaşanan tehlikeyi en aza indirmek için üzerine düşeni yapması halinde kaza riski de ortadan kalkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haber; H. KAYA