Yarın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 81'inci yıldönümü...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde sabah saat 09:05'i gösterirken İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yummuş, Türk halkı yasa boğulmuştu.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle yad edeceğimiz 10 Kasım'da saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde sirenlerin çalması ile Türkiye'de hayat duracak. Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de anma programları düzenlenecek. Saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kuruluşların sirenleri 2 dakika süre ile sarı ikaz şeklinde çalacak.
Ebediyete intikali, yalnız Türk milletini değil, bütün dünyayı yasa bürüyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Vali’den anma mesajı
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümünde, onu saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." vecizesiyle ifade ettiği Türkiye Cumhuriyetini kuran üstün niteliklere sahip bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır. Atatürk, dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan, dünya gerçeklerini iyi bilen, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, hayatını ülkesine ve ülküsüne adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir. Bizler saygın bir lider olan Atatürk'ü her zaman daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

"Kahraman bir asker, büyük bir lider"


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım ile ilgili yayımladığı mesajında kahraman bir asker, büyük bir lider ifadelerini kullanarak “Milletimizin özgürlüğünü, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak üzere canını ortaya koyan, Anadolu topraklarında yeni bir devlet kurarak Aziz Milletimizin küllerinden doğmasına vesile olan Gazi Mustafa Kemal bundan 81 yıl önce aramızdan ayrıldı. Kahraman bir asker, büyük bir lider olarak bizlere muasır medeniyetler seviyesine giden yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bir karış vatan toprağını korumak uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemize fedakarca hizmet eden gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.



"İnsanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri"

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de 10 Kasım Atatürk’ün hayata veda edişinin yıldönümü mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. vefat yıldönümünde saygıyla yâd ediyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Ülkenin İstiklalinin kazanılmasındaki önderliği sadece Türk milletinin değil tüm dünyanın takdirini toplamıştır. Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız AK Parti hareketi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler ülküsüne ulaşmak için var gücüyle, zorluklara ve dayatmalara rağmen mücadelesine devam etmekte ve bu mücadeleden de ebediyete kadar da vazgeçmemekte kararlıdır. Bu duygu ve düşünceler ile, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerinde bulundu.
HABER:C.ÜSTÜNER