Düzce'de Müzeler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlanıyor. 18-24 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle Düzce'de de bir program düzenlendi. Program, Düzce Müze Müdürlüğünde gerçekleşti. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarda Konuralp Müze Müdürü Celal Özdemir ve Vali Zülkif Dağlı’nın sitemkâr sözleri dikkat çekti. Dağlı ise yeni yapılacak yeni müzenin müjdesini verdi.

Programa, Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Konuralp Müze Müdürü Celal Özdemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Düzceliler Konuralp’in müze olduğunun farkında değil
KonuralpMüze Müdürü Celal Özdemir, Konuralp Müzesi hakkında bilgiler vererek Düzcelilere sitem etti:

“Şu anda Bakanlığımıza bağlı günümüz itibariyle 107 tane Müze Müdürlüğümüz bulunmaktadır. 2009 yılında ziyarete açılmış olan müzemizin 2015 yılında 13 bin kişinin ziyaret ederken 2016 yılında ise 11 bin 842 kişi ziyaret etmiştir. Nüfusumuz için bu ziyaret sayısı çok vahim bir durumu gösteriyor. Düzceliler ya Konuralp’in müze olduğunun farkında değil ya da Konuralp Müze Müdürlüğü kendini tanıtmış ve anlatmış değil. Bu bizim eksikliğimiz olabilir. Biliyorsunuz şu anki müzemizin mevcut durumu ve fiziki şartları oldukça kötü. Ülkemizin uluslar arası çok güzel müzeleri var. Sayın valimiz ve belediye başkanımızın desteğiyle yeni bir müze inşa edeceğiz.”

“Biz millet olarak hem maddi hem manevi varlıkların bilincinde olmadan yaşayan bir milletiz. Maalesef böyle bir bilinçsizlik içerisindeyiz” diyen Vali Zülkif Dağlı, ise Konuralp’e yeni bir müze yapılacağını söyledi.

Dağlı, “Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarımızı ziyaret ettim. Ortaya çıktı ki bizim müzemiz aslında dayanıklılık olarak pek çok soru işareti taşıyor. Mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Burayaaltı kişiden oluşan bir ekip geldi. ‘Hem müzemize hem de yapılan kazılarla ilgili nerdeyiz, eksiklikler neler veya Konuralp’e müze anlamında neler yapılmalı?’ şeklinde görüşüldü. En önemli tespitlerden biri Konuralp’e yeni bir müze kazandırılmalıdır oldu. Bu manada da dün itibariyle yer tespiti çalışmaları da yaptık. Yeni bir müze yapımıyla ilgili süreç de başlamış oldu. Konuralp’imizin girişinde iki yoldan da tamamen görünen bir yerde etnografya müzemizi yapacağız. İkinci bir konu kazı çalışmalarındaki yavaşlık. Bizde şöyle bir şey düşündük. Emlak vergileri payından belediyelerin bizim adımıza topladığı bir para var. Düzce Belediye’mizin de bize ödemesi gereken 1 milyon 650 bin TL gibi bir para var. Bu parayı belediye başkanımız ödeyecek. Bu paranın tamamını Konuralp kazı çalışmalarında harcayacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol Konuralp Müzesi’nin içerisinde sergi açılışı yapıldı. Vali Dağlı ve protokol üyeleri müze merdivenlerinde kitap okuyan öğrencilerle fotoğraf çektirdi.