Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Aziziye Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında poliklinik hizmeti vermeye başlayan Atatürk Devlet Hastanesi’nde ilk incelemesini yaptı.

Göreve başladığı günden beri kurum ve kuruluşları gezerek brifig Vali Zülkif Dağlı’nın bugünkü durağı Yeni Atatürk Devlet Hastanesi oldu. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zengin’den gerekli bilgilendirmeleri alan Vali Dağlı, hastalarla da yakından ilgilenerek, “Geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Hastane Başhekimi’ne, hastanenin uzun yıllar önce yapıldığını tahmin ederek ne zaman yapıldığını soran Vali Dağlı, bu yılın Eylül ayında bittiğini öğrenince herkesi şaşırtan bir tepki vererek; “Burası ne böyle? 10 yıllık hastane gibi.” dedi. Bu beklenmedik çıkış karşısında Başhekim Zengin cevap veremezken, Vali Dağlı, hastane yönetimine eksiklerin tespit edilip en acil şekilde tarafına bildirilmesini istedi.

Hastanenin her yeri pazaryeri gibi”

İncelemenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı; “Hastanemize geldik incelemelerimizi yapıyoruz. Hastanemiz yeni açılmış olmasına rağmen sanki 3-5 senelik eskimiş bir hastane görünümünde, özellikle bodrum katlar. Hastanemizin çevresi, otoparklar her yeri nerdeyse pazaryeri gibi. Bu hastaneyi en kısa zaman da hem tüm birimleriyle hizmete açma bakımından hem de eksiklerin giderilmesi bakımından bir çalışma yapıyoruz. İlgili arkadaşlara çalışmalarımızı belirteceğiz. TOKİ’den gelen arkadaşlar da bunları takip edecek. Buradan çıkınca TOKİ Başkanımızla da görüşeceğim. İlgili müteahhit de burada bu eksiklikler en kıs zamanda giderilecek. Ayrıca otopark ve çevre ile ilgili belediye başkanımızla görüşerek bunların yapılmasını sağlayacağız. Yeni bir hastaneye yakışmıyor.” dedi.

Yeni Atatürk Devlet Hastanesi’ni beğenmeyen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklama sonrası önce Hastane Başhekimi Ahmet Zengin’den brifing aldı ardından hastanenin inşaatından sorumlu TOKİ yetkilileriyle bir toplantı yaparak, hastaneden ayrıldı.