Düzce’de hızlandırılacağı açıklanan “Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm” projesi için bugün Vali ve Başkan saha incelemesindeydi…

Vali Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan ile birlikte dönüşüm kapsamına alınan Eski Sanayi Çarşısı esnafının taşınacağı yer olarak belirlenen ancak alt yapıdaki eksikler nedeniyle şikayetlerin de merkezinde olan Küçük Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.



Daha önce kentsel dönüşüm projesine yönelik çalışmaların hızlandırılacağının müjdesini veren Vali Dağlı bu kez, Küçük Sanayi Sitesi’nin atıl durumunun en kısa zamanda ortadan kaldırılacağını açıkladı.

“Önümüzdeki yıl pırıl pırıl bir sanayi sitesi görmek istiyoruz”
Yapılan çalışmaları inceleyerek eksiklikleri yerinde gören Vali Dağlı, “Burayı iyileştirmek hepimizin boyunun borcu” diyerek şöyle konuştu:

“Bu işte Belediye Başkanlığımız önemli bir aktör konumunda. Sonuçta burayı, bu atıl durumu ortadan kaldırmak durumundayız. Yani burayı iyileştirmek hepimizin boynunun borcu. Burada en fazla görev Belediye Başkanlığımıza düşüyor. Yine kooperatif başkanlığımızın bu konuda görevi var. Bunu en kısa zamanda nasıl yapabiliriz, burada amacımız bu. Bu Sayın Bakanımızın projesi. 10 pilot il arasından seçildik. 10 ilden bir tanesiyiz Düzce olarak. Tabii bunu biz Düzce olarak en kısa zamanda yapmak durumundayız. Vakit kaybetmeden işleri nasıl hızlandırırız diye herkes elini taşın altına koydu. Önümüzdeki yıl bu vakitler buraya geldiğimizde ayağımız çamura dokunmadan, ayakkabımız tozlanmadan pırıl pırıl bir sanayi sitemizi görmek istiyoruz. Bunu da hep birlikte yapacağız.”



“Kısa sürede burayı düzeltip, sanayicimizi buraya çekeceğiz”
Bu konuda defalarca toplantı yapıldığını dile getiren Başkan Ay ise, şu ifadelerde bulundu:

“Biz bu konuda defalarca toplantı yaptık. Kooperatif yönetimimiz bizi ziyarete geldiğinde buranın durumunu bize bildirdiler. Biz Ankara’da bakanımızla da bu konuyu görüştük. Dolayısıyla Eski Sanayi Çarşısı’nı kaldırıp buraya taşıyacağız ama buraya yeni dükkanlar yapıp, burayı düzelteceğiz. Biz de Sayın Valimle geldik, baktık duruma. Gerçekten buranın hızlı bir şekilde el atılıp düzeltilmesi gerekiyor. Kısa sürede burayı düzeltip, sanayicimizi buraya çekeceğiz. Eski Sanayi’yi kaldırıyoruz, yeni bir proje oluşturuyoruz.”

“Hızlı yol almak için orayı şu an için unuttuk”
Başkan Ay’ın bu sözlerine karşılık önceliğin Küçük Sanayi Sitesi’nin iyileştirilmesi olduğunu belirten Vali Dağlı, “Mesele oraya ne yapalım meselesi değil. Burayı yaşanabilir, çalışılabilir bir hale getirip, burayı cazip hale getireceğiz. Orası ikinci plandaki bir iştir. Oranın yönetimi belediyemizle birlikte oturur kararını verir. Birbiri ile bağlantılı düşünmüyoruz buraları. Biz hızlı yol almak adına orayı şu an için unuttuk. Orası sonraki konu. Biz öncelik olarak burayı bitirip ardından orası esnaf ve belediyemizin işi.” şeklinde konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ