Düzce'nin gelişmesinde ve üniversitenin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan en köklü sivil toplum kuruluşlarından Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın adı son dönemde hastane yönetimi ile yaşanan krizle gündeme geliyor. İhale süresinin dolmasına karşın kantini boşaltmayan işletmeci İl İdare Kurulu kararıyla çıkartılırken böylelikle vakfın tek faaliyeti olan iktisadi işletmenin de işlerliği sona erdi.

Vali, “sivil inisiyatif yönetiyor” dedi

Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfının daimi başkanı olan ve göreve başladığı günden bu yana Düzce’nin her türlü sorununu çözmek için büyük çaba sarf eden Vali Adnan Yılmaz ise, vakıfla ilgili hiçbir gelişmenin içinde olmadığını söyleyerek, yönetim konusunda kendisine bugüne kadar herhangi bir talepte bulunulmadığını vurguladı. Yılmaz, 2011 yılında eski Vali Vasip Şahin’in vakıf başkanlığından istifa ederek yönetimi sivillere bırakması nedeni ile bugün kendisinin vakfa müdahale etmek gibi bir uygulaması olmayacağını söylerken, Düzce’nin yararına olan her konuda elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.

Vakıf sessiz

Öte yandan Düzce'nin en saygın ve etkin kurumları arasında sayılan vakıf yönetimi de sessizliğini koruyor. Gelişmelerle ilgili bilgi almak istediğimiz Vakıf Başkanı Veysel Çakar da, önümüzdeki günlerde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında gelişmelerle ilgili değerlendirme yapılacağını ardından kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapacağını bildirdi.

Dikici izin bekliyor

İktisadi işletmenin, yaptığı itiraz sonucu İl İdare Kurulu tarafından boşaltılmasının ardından henüz herhangi bir açıklama yapmayan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Bünyamin