Soğancı Öğrenci Yurdu, bu yıl da 'Kariyer Sohbetleri' programını sürdürüyor. Kariyer toplantılarının ilkinde Vali Ali Fidan öğrencilerle sohbet etti. Salona girdiğinde karşılaştığı manzara için "Daha dinamik bir üniversite gençliği görüyorum" diyen Vali Ali Fidan, öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılandı.

Düzce avantajlı bir il
Düzce ve üniversite ile ilgili görüşlerini öğrencilere aktaran Vali Fidan, Düzce'ye yönelik değerlendirmelerinde "Türkiye’de bulunan her kesimden insanın yansımaları var. Bu manada ilimiz avantajlı bir ildir." dedi.

Vali Ali Fidan, kendi hayatından, okul hayatından ve mülki idare mesleğinden bahsederken, üniversite yıllarının insan hayatının en güzel anları olduğunu ve hayata atılmadan önceki son evre olduğunu vurguladı.

Türkiye’yi ileriye taşıyan bir formatta olmalı
Vali Ali Fidan eğitimle ilgili yaptığı açıklamalarda; “Bizler eğitimde neyi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi köklü olan bir devlettir. 2 bin 500 yıllık bir devlet geleneğimiz vardır. Eğitim sistemimiz bizi tarihi geçmişimizle buluşturmalı, kadim medeniyetimizle buluşturmalıdır. Eğitim sistemimiz bizi çatıştıran değil, farklılaştıran değil, birleştiren, bütünleştiren, dönüştüren, bizi biz yapan, Türkiye’yi ileriye taşıyan bir formatta olmalıdır. Eğitim sistemimiz bize bunları vermelidir." dedi.

Her türlü tedbiri devlet olarak alıyoruz
"Sevgili gençler" diyerek konuşmasını sürdüren Vali Finda, "İlimizin sağlığı, güveni, huzuru, bu ilde yaşayan herkesin rahat bir ortamda çalışabilmesi eğitim alabilmesi için her türlü tedbiri devlet olarak alıyoruz.” ifadelerinde bulundu. Sohbet öğrencilerle soru-cevap şeklinde interaktif olarak devam etti. Öğrencilerden gelen sorular, yurtların genel durumu, yurtlardaki yaşam şartları, taşıma, ulaşım, spor alanları talepleri konularında yoğunlaştı.

Sohbetin sonunda Vali Ali Fidan, öğrencilere “Hepinize, hayırlı, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” temennisinde bulundu. Vali Fidan’a, Kredi ve Yurtlar Kurumu Düzce İl Müdürlüğü'nce öğrencilere vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

HABER: C.ÜSTÜNER