Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dağlı mesajında, kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basının demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biri olduğunu belirtti.

İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra yeni medyanın da faaliyet ve etki alanını genişlettiğini kaydeden Dağlı, bu durumun kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını beraberinde getirdiğini ifade etti.
 
Habere ve bilgiye ulaşmanın daha kolay ve hızlı hale gelmesi basının önemini ve sorumluluğunu artırdığını bildiren Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Son yıllarda gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde atılan adımlar ulusal ve yerel medyamızın gelişimi açısından da önemli bir rol oynamıştır.
Basın aynı zamanda toplumdaki farklı görüş ve düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği, toplumsal talep ve ihtiyaçların dile getirilebildiği ortamı oluşturması açısından da önemli bir görev ifa etmektedir. Basın mensuplarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir. Mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
 
Gazetecilik, üzerindeki misyon ile tarafsızlığın ve objektifliğin timsalidir
 
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, mesaj yayınlayarak tüm gazetecilerin özel gününü kutladı.
 
Keskin mesajında; “ Dünyanın en zor ve meşakkatli mesleklerinden biri olmasının yanı sıra sorumluluk düzeyi en yüksek iş kollarından biri olan gazetecilik, üzerindeki misyon ile tarafsızlığın ve objektifliğin timsalidir. Zor şartlar altında ve omuzlarındaki ağır sorumluluk ile görevlerini yapan gazeteciler, haber ve bilgi akışını aktarmakta önemli bir misyonun da sahipleridir.” dedi.
 
Gazetecilik etik ve kuralları çerçevesinde kamuoyunun haber alma kaynağı olan gazetecilerin sorumluluk bilinciyle verdikleri haberlerle toplumun hem ülkesini hem de tüm dünyayı tanımasını ve olaylarla gelişmeleri yorumlamasına olanak sağladığını kaydeden Keskin şu ifadelere yer verdi:
 
“Gazetecilik mesleğinin önemi 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıkmış, kamuoyunun ortak değerler noktasında birleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmuştur. Ülkemizin zor dönemlerinde milli bilinç ve onurlu duruş sergileyen tüm basın mensuplarımızı bir kez daha tebrik ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.
Öte yandan gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde attığımız adımlar, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti olarak bizler başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” ifadelerinde bulundu.”
 
Önemi 15 Temmuz’da ortaya çıktı
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ise “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” Günü mesajında gazetecilerin üzerlerinde taşıdıkları mühim sorumluluk nedeniyle dünyanın en zor mesleklerinden birini yaptıklarını belirterek, mesleğin toplumu aydınlatmak için zaman ve mekan gözetmeksizin büyük fedakarlıklarla yapıldığını söyledi.

Mesajda, gazetecilerin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri, doğru ve gerçek bilgiyi, kişi haklarına saygı, özel hayata saygı, tarafsızlık gibi hukukun evrensel standartlarına bağlı kalarak kamuoyunun tüm kesimlerine iletmesinin öneminin 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında tekrar ortaya çıktığı kaydedildi.