2017 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda yapıldı. Kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, idari amirler, yatırımcı kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, il genelinde devam eden ve hayata geçirilecek yatırımlar ele alındı.

Yatırımcı kuruluşların temsilcilerine söz vermeden önce genel bir değerlendirme yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce ili genelinde yatırımı olan yatırımcı kuruluşların ve belediyelerin toplamda 271 projesi olduğunu ve projelerin toplam tutarının 3 milyar 656 milyon 169 bin TL olduğunu ifade etti.

271 proje; 3 milyar 656 milyon 169 bin TL
Projeler hususunda detaylı bilgilendirmelerde bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şöyle konuştu:

“İlimizde yatırımı olan yatırımcı kuruluşların toplamda 217 projesi bulunuyor. Bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 566 milyon 673 bin TL. Önceki yıllar harcaması 1 milyar 796 milyon 613 bin TL, 2017 yılı ödeneği 333 milyon 701 bin TL, dönem sonu harcaması 30 milyon 30 milyon 159 bin TL’dir. Nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 9 gibi bir rakam. Dönem sonu harcaması 30 milyon 159 bin TL. Yani şuan yüzde 9’luk bir nakdi gerçekleşmemiz var. Bu da zaten ay itibariyle normal yılın başındayız. İnşaat sezonu tam olarak açılmadı. Şu an da hazırlık ve ihale süreci ve küçük çaplı harcamalar devam ediyor. Belediyelerimiz açısından baktığımızda yine 54 adet projemiz var. Bunların toplam tutarı 89 milyon 496 bin TL, önceki yıllar harcaması 19 milyon 858 bin TL, 2017 yılı ödeneği 46 milyon 378 bin TL, dönem sonu harcaması yani 4 aydır 5 milyon 783 bin TL’lik bir harcamamız var. Nakdi gerçekleşme ise yüzde 12 gibi bir rakam. Bu da yılın ilk ayları olması sebebiyle normal bir rakam.”

“Ne aşamaya geldiklerini öğreneceğiz”
Son olarak toplantının Düzce için hayırlı olmasını dileyen Dağlı, “Sezona yeni başlıyoruz. İhalelerimizden hazırlık aşamasında olanlar var, ihalede olanlar var. Özellikle büyük yatırım alan kuruluşlarımızın çalışmalarını dinleyeceğiz. Ne aşamaya geldiklerini duymuş olacağız.” dedi.

“Yüksek gerilim hattı ocağın ortasından geçmesin” talebi
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilisinin kürsüdeki sunumu sonrası söz alan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Kaynaşlı’dan Beyköy OSB’ye gelecek olan yüksek hattının beldede bulunan ariyet ocağının ortasından geçmesi nedeniyle yaptıkları başvuruya ilişkin destek istedi.

“Bu konuda benim yazılı olarak müracaatım da var. Kaynaşlı’dan Beyköy OSB’ye gelecek yüksek gerilim hattının üzerinde belediyemizin özel idareden ruhsatlandırdığı bir ariyet ocağı var. Yüksek gerilim hatta ocağın tam ortasına denk gelmiş ve bunun sağa-sola çekilmesiyle ilgili başvurum var. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacım var.”

Bunun üzerine TEİAŞ yetkilisi ise göreve yeni başladığını ve konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapacağını söyledi.