Düzce Valisi Bülent Kılınç, önceki gün Akçakoca'da yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir diğerinin beyin ölümünün gerçekleştiği boğulma olayının ardından konu ile ilgili bilgi vermek ve uyarılarda bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Akçakoca'da 36 kilometrelik sahil bandının 20 kilometrelik bölümünde denize girilebildiğini ve her yıl ortalama beş boğulma vakasının gerçekleştiğini belirten Düzce Valisi Bülent Kılınç, Özellikle Boğulma olaylarının halkın kalabalık olarak Karadeniz’e girdiği bölümlerde değil, ıssız ve sakin olan yerlerde denize girilmesi sonucu meydana geldiğini,, tehlikeli plaj alanlarında acil tedbirler alınacağını ve boğulma vakalarının önüne geçileceğini söyledi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde serinlemek amacıyla denize giren iki kişinin boğulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılınç, acının tekrarlanmaması için cankurtaran projesinin hızla devreye sokulacağını ifade etti..

Akçakoca şehir merkezindeki plajlarda boğulma vakalarının görülmediğine dikkat çeken Valin Kılınç, ilçedeki boğulma olaylarını araştırdıklarını ve merkezde böyle bir vakaya rastlamadıklarını dile getirdi. Issız bölgelerde bulunan plajlarda boğulma vakalarının daha fazla olduğunun görüldüğünü belirten Kılınç, uyarı tabelaları olmasına rağmen vatandaşların buralarda denize girdiklerini dile getirdi. Kılınç, vatandaşları bu bölgelerde denize girmemeleri konusunda uyardı.