THK Düzce Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Varol ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Adnan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
THK Başkanı Kenan Varol, derneğin 79 üyesi olduğunu belirterek Vali Adnan Yılmaz’a kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
"16-29 yaş aralığında olmak üzere 30 genç kanat üyemiz bulunmaktadır. Genel Başkanlığımızca organize edilen ve Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Başkanlığına Yamaç Paraşütü, Serbest Paraşüt, Planör, Planör A Brövesi ve Yelken Kanat kurslarına bugüne kadar 36 kursiyerimiz katılmıştır. İlimiz Merkez Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu bünyesinde Havacılık Kolu kurulmuş olup, ihtiyaç duyulan malzemeler Okul Müdürüne teslim edilmiştir. Şubemizde bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Model Uçak Kursları Şubemiz Merkezinde, Gençlik Merkezinde ve Endüstri Meslek Lisesinde açılmış olup, bu kurslar sonucunda toplam 446 kursiyerimize sertifikaları verilmiştir. İlimiz Merkezinde Motorlu Yamaç paraşütü gösterisi yapılmış ve büyük beğeni kazanmıştır. Yine ilimiz genelinden farklı okullardan 30 öğrenci günübirlik Ankara'ya götürülmüş ve burada başta Anıtkabir olmak üzere, THK Genel Başkanlığı, THK Müzesi ve Türk Hava Kuvvetleri Sabiha Gökçen Müzesi ile THK ait uçakların tanıtımları yapılmıştır. THK Genel Başkanlığınca ülkemiz genelinde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Mübadelesi yarışmasına ilimizden katılan Nesteren Genç adlı öğrencimiz İngilizce yazılı ve sözlü mülakat sonucunda 9 ayrı ülkeye gönderilecek 30 öğrenci arasında Kanada'ya gitmeye hak kazanmıştır"
Vali Yılmaz ise Türk Hava Kurumu Üyelerine; Projelerin müracaatlarının yapılması halinde gerekli desteği vereceklerini söyledi. 

Haber: H.İŞCAN