Düzceli Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu kez bir açılışla ulusal basında geniş yer aldı. Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için çeşme yaptırdı.

Yalak olarak da tabir edilen hayvan sulama çeşmesinin hizmete girmesi için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in de katıldığı tören düzenlendi. Törenin düzenlendiği yalağın önünde konuşan Vali, "Küçük görmeyin, 12 tane daha yapıldı" dedi. Vali Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Diyeceksiniz, 'Bu vali, bu küçük sıvat için de mi geliyor'. Bunu küçük görmeyin, bunun arkasında daha 12 tane yapıldı, bu numunelik. Yani bunu açmakla 13 tane sıvatı birlikte açıyoruz demektir. İnsanların su içtiği yere çeşme denir, hayvanların su içtiği yere de ya yalak ya da sıvat denir. Bin 400 büyükbaş ve bin 300 küçükbaş sıvattan su içecek. Bakın sütte bile farklılık olacak." 

Hayvanlara verilen değerin bir göstergesi

Ulusal basına yansıyan haberlerde tören öncesi Vali Şahin'in gazetecilerle yaptığı sohbete de yer verildi.

Vali Şahin, "Aslında bunun için buraya gelinmez. 13 tane sıvat için bir vali gitmez ama bu hayvanlara verilen değerin bir göstergesidir. Çünkü bir hayvanın kılı bile faydalı, sütü faydalı, dışkısından bile faydalanılıyor. Allah o kadar güzel yaratmış ki Hindular ne yapıyor, buna tapıyor, bu kadar yararlı olduğu için. Tapmak doğru değildir ama onların inancı öyle..." dedi.

Haber:C.ÜSTÜNER