Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “16 Ekim Dünya Gıda Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, israfın yerini paylaşmanın alması gerektiği üzerinde durdu.

Türkiye’nin de üyesi bulunduğu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün  1979 yılında 147 üye ülkenin ortak kararı ile 16 Ekim tarihini “Dünya Gıda Günü” olarak ilan ettiğini anımsatan Vali Dağlı, Dünya Gıda Günü’nün bu yılki temasının “Sıfır Açlık” olarak belirlendiğini açıkladı.

Vali Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“Dünya Gıda Günü kutlamalarının amacı; dünyada giderek artan gıda sorunlarının boyutları ve alınması gereken önlemler hakkında kamuoyunu aydınlatmak, herkesi yanlış beslenme ve açlığa karşı mücadelede işbirliğine çağırmaktır. Dünyada üretilen gıdanın ⅓’ü israf edilmektedir. İsraf edilen gıdanın ¼ ile tüm açları doyurmak mümkündür. Açlıkla mücadele ve başarı için;  başta Birleşmiş Milletler Kuruluşları, Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, Dünya Gıda Programı olmak üzere pek çok uluslararası kuruluş; devletler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Başta ekmek israfı olmak üzere gıda israfını önlemeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Düzce olarak iyi tarım uygulamalarına önem veriyoruz. Gıdalarımızı israf etmeyelim, paylaşalım.”

Haber: C.ÜSTÜNER