Vali Adnan Yılmaz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ile birlikte Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Adnan Yılmaz öğrencilerle birlikte yemek yiyerek sorunlarını dinledi. Sohbet havasında geçen ziyaret çay ikramının ardından sona erdi.
“Düzce’nin ayıbı”
Öte yandan Uzun Mustafa Mahallesi'nde bulunan Düzce Meslek Yüksekokulu'nun şuandaki en büyük sıkıntısı 3 bin öğrencisi ile 1999 depreminde sonra yapılan geçici binada sıkışık bir vaziyette eğitim vermesi.
Valiliğin hazineye devredilen Düzce'deki toplam bin 60 kalıcı işyerine talip olan kurumlarla geçtiğimiz haftalarda yaptığı toplantıda bu soruna parmak basan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce merkezdeki sosyal bilimler meslek yüksek okulunun Düzce’nin ayıbı olduğunu ve kalıcı konutlardaki iki işyerinin yüksek okulu tahsis edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.
Şerifoğlu, “Biz bu iş için bütçe bulmakta zorlanacağız. Ama sorun değil. Ankara’dan gider o bütçeyi buluruz. Gerekirse kendi planlarımızdan kısıtlama yaparız. Uzun Mustafa’da sosyal bilimler meslek yüksek okulu 3 bin öğrenci ile çok sıkıştı. Her gün BİMER’e şikayet gidiyor. “Böyle bir yerde eğitim yapılır mı? Bu Düzce’nin ayıbı” şeklinde. 99 depreminde yapılmış geçici binada eğitim yapıyoruz. O bina Düzce’nin ayıbı. Yıkıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Biz yapamıyoruz. Merkez kampüs dışında bina yapmamız için bütçe verilmiyor. Biz merkez kampüs için verilen bütçeden feragat ederek kalıcı konutlar pazaryerin mevkiindeki 2 bloğun tadilatını yapıp sosyal bilimler meslek yüksek okuluna tahsis etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” demişti.

 

Haber; C. ÜSTÜNER