Düzce’de 2016- 2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona erdiği bugün, Düzce Valisi Zülkif Dağlı 300 okulda öğrenim gören 68.954 öğrenci, öğretmenleri ve velileri için bir mesaj yayınladı.

Dağlı, yorucu bir yarı dönem geçiren, geleceğin umudu, ülkenin istikbali olan öğrencilerin ve onları hayata hazırlayan öğretmenlerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni etti.

Notlarınız ne olursa olsun…
Öğrencilerin birinci dönem çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldıklarını belirten Dağlı, öğrencilerden karnelerindeki notlar ne olursa olsun, umudunu, cesaretini, çalıştıkları takdirde başarılı olacağına dair inancını, başarabileceklerine dair güvenlerini diri tutmalarını istedi.

Karne kişiliği, zekayı kategorize etmez
Karnenin eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca öğrencinin sergilediği performansın geri bildirimi olduğunu kaydeden Dağlı, karnede yer alan notların kesinlikle öğrencinin kişiliğini, zekâsını kategorize eden bir gösterge olmadığını vurguladı.

Notları hepimizin eğitimdeki çabasını gösterir
Çocukların sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunun unutmaması gerektiğini aktaran Dağlı mesajında velilere yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Karne, çocuğunuzun ne kadar zeki olup olmadığının bir göstergesi değildir. Çocuğun, eğitim dönemi boyunca öğretilen konuları ne kadar öğrenip, öğrenemediğini gösterir. Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir.
 Yarıyıl tatili, ailece kaliteli zaman geçirmek için önemli bir fırsattır. Tüm aile bireyleri ile yapılacak geziler, aktiviteler, akrabalar ile görüşmeler çocuğun motivasyonunu arttıracaktır. Çocuğunuza özel zamanlar oluşturmak, anne baba olarak çocuğunuz ile kurduğunuz bağı geliştirecek ve özgüveninde olumlu etkilerin görülmesine vesile olacaktır.”

Öğretmenler kaşif olmalıdır
Dağlı son olarak bir çocuğun yetişmesinde payı olan öğretmenlere seslenerek, “Öğretmenler; cevheri otaya çıkartmada ve işlemede bir kâşif olmalıdır. Bu cevherleri vatanına, milletine ve devletine sadık, aklı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmek için göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, bütün öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte huzur dolu bir yarıyıl tatili diliyorum.” İfadelerine yer verdi.