2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin sonuna gelinmesi ile karne heyecanı yaşayan öğrenciler için Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı bir mesaj yayımladı.
Öğrencilere ve velilere hitap eden Dağlı, yaz aylarının nasıl değerlendirmesi gerektiğine değinerek, bir takım uyarıda bulundu.
"Tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirin"
Karne alan öğrenciler için iyi bir tatil temenni eden Dağlı şunları kaydetti:
"Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın."
"Elbette ki dinlenecekler ve spor yapacaklar"
Veliler için de bazı ifadeler kullanan Vali Dağlı şunlara temas etti.
"Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde elbette ki dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve sizlerin destek ve sevgisini hissetmeleridir.Dijitalleşmenin yaygınlaştığı günümüzde, çocuklarımızı yaratıcılıktan, gerçek yaşamdan uzaklaştıran dijitale bağımlılıktan korumalı, onları sosyal ilişkiler, geleneksel oyun ve sporla buluşturmalıyız.’
Dağlı ifadelerini bütün öğretmen ve öğrencilere, aileleriyle birlikte huzur dolu bir tatil dileyerek ifadelerine son verdi.
HABER:İ.İ.AYDOĞDU