Vergi Haftası etkinlikleri Düzce’de Anıtpark Meydanı’na Defterdar Ali Aykaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ile başladı.



Etkinliğe, vergi dairesi çalışanları ile muhasebeciler katıldı.



Çelenk koyma programının ardından Defterdar Ali Aykaş, Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti.



Vali: Adil toplamak, kaçakları önlemek en önemli vazifedir

Düzce Valisi Ali Fidan, Vergi Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, “Vergi ödemek en temel vatandaşlık görevimizdir. Gönüllülük vurgusunu önemsiyoruz. Vatandaş olmaktan öte devlet olmanın bir gereğidir. Gelişmiş ülkelerde vergi bilincinin oluştuğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda vergi suçunun en ağır olduğu ülkelerdir. Ülkemizde yapılması gereken en önemli iş, vergiyi adil şekilde toplamak, kaçakları önlemektir. Verginin en önemli vatandaşlık görevlerinden olduğu bilinciyle çocuklarımızı geleceğe yetiştirmek önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Defterdar: Gönüllülüğü arttırmak amacıyla kutluyoruz

Ziyarette defterdarlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Aykaş, toplumun tüm kesimlerine yaymak için 1990 yılından itibaren Vergi Haftası'nın kutlanmaya başladığını belirtti. Vergi ne kadar iyi toplanıyorsa bir ülkenin o kadar güçlü olduğunu vurgulayarak açıklamasını sürdüren Aykaş, şöyle devam etti:  “Kamuoyunda sağlık bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Vergi Haftası'nı kutluyoruz. Bu kapsamda hafta boyunca farklı etkinlerimiz olacak. Öncelikle bugünün küçüğü yarının büyüğü olan çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz var. 5 tane okulu vergi dairesi yetkililerimiz ziyaret edecek. 5 okulumuzu da vergi dairesine davet ederek verginin işleyişi konusunda bilgiler vereceğiz. Daha sonra 50 vergi mükellefimizi ziyaret edeceğiz.”

Vergi Haftası çeşitli programlarla devam edecek.


Haber:Y.SEVER