Düzce Valiliği’nden yapılan bir açıklama ile Düzce’de faaliyet gösteren derneklerin 2007 yılına ait gelir-gider ve envanter bilgilerini içeren beyannameleri Nisan ayına kadar vermeleri istendi. Valilikten yapılan başka bir açıklama ile de lokallerin izin belgelerinin yenilenmesi konusunda uyarılar yapıldı.

Düzce Valiliği’nin internet sitesinde yer alan bir açıklama ile derneklerin 2 Ocak- 30 Nisan tarihleri arasında beyannamelerini vermemeleri durumunda idari para cezası ile karşı karşıya kalacakları, beyannamelerin elektronik ortama aktarılacağı için süre içinde verilmesinin zorunlu olduğu bildirildi. Açıklamada  ayrıca e-dernek kullanıcısı olup şifre almış olan derneklerin  beyanname formlarını e-dernek sistemine kendileri girmeleri ve bir suretini aynı tarihler içerisinde Dernekler Müdürlüğüne vermeleri gerektiği de ifade edildi.

Valiliğin yaptığı diğer bir açıklama da dernek lokalleri ile ilgili... 31 mart 2005’ten önce alınan lokal izin belgelerinin yenilenmesi istenen açıklamada,  bu tarihten önce izin alınan lokallerin durumlarının yeni yönetmeliğe uygun  hale getirilmesi zorunlu olduğu, yenileme işlemini yapmayan dernek lokallerinin ruhsatlarının iptal edileceği ifade edildi.