Düzce’de koronavirüs salgını nedeniyle tedbirler üst seviyede tutulurken, şehrin girişi ve çıkışlarında sıkı kontrol yapılıyor. Kolluk kuvvetleri şehir dışından Düzce’ye giriş yapmak isteyen sürücü ve yolcuların ateşini ölçerek riskli durumlarla karşılaşıldığında vatandaşları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor.

Bu zorunlu ve bir o kadar da hayati uygulamaların yanı sıra il, ilçe ve beldelerde belediye hoparlöründen köylerde ise camilerden yapılan anonslarla halkın evde kalması isteniyor. Vaka sayısının tüm illerde olduğu gibi Düzce’de de artmasına bağlı olarak tedirginlik artarken, söylentiler alıp başını gidiyor.

Özellikle sosyal medya üzerinden her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bu durum halkın psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Basın kuruluşlarının kimi zaman haberlerine de konu olan bu iddialara ilişkin Düzce Valiliği jet hızıyla açıklamada bulunuyor.

Düzce Valiliği’nden son yapılan bilgilendirmenin odağında yine karantina iddiası vardı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Medya kuruluşlarında yer alan ilimizde bulunan köylerde ev karantinası uygulandığı haberleri ile ilgili olarak; il dışından gelen vatandaşlarımız, tedbir amaçlı olarak 14 gün süreyle evlerinde gözetim altında tutulmaktadırlar. Bu işlem, genel bir uygulama olup, ilimize özel bir uygulama söz konusu değildir.”