Geçtiğimiz hafta Düzce’ye gelerek Hasanlar Köyü ve Esençam Köyleri yakınlarındaki Hecinler mevkiinde bulunan Katı Atık Depolama Tesisi sahasını iki milletvekili arkadaşıyla inceleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gelişmelerle ilgili son durumu meclis kürsüsünde dile getirince AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’la karşı karşıya gelmişti. Karşılıklı atışmalara sahne olan konuşmaların bir bölümünde CHP'li Tanal, Düzce Valisi Ali Fidan'a ilişkin de iddialarda bulunmuştu.

“Düzce Valisi ölen köpekleri toplattı” demişti

Tanal, şöyle konuşmuştu: “Boş araziye çukur açmışlar. Membranları havuz diye döşetmişler. Bu alandan gelen sıvıyı da Melen Çayı’na boşaltmışlar. Orada günde 8-9 tane köpek ölüyor. Bizim oraya gideceğimizi duyan Düzce Valisi orada ölen köpekleri toplattı. Oradaki vatandaşlar, biz oraya gittiğimiz köpek ölülerini gösterip ‘Bu köpekler sadece bugün ölenlerdir’

“Söz konusu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır”

İşte bu iddialara yanıt, gecikmedi. Düzce Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında “CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal’ın geçtiğimiz hafta ilimizde yaptığı incelemelerden edindiği bilgileri paylaştığı konuşmasında; “Katı Atık Bertaraf Tesisinde günde 8-9 köpek ölüyor ve bizim oraya gideceğimizi duyan Düzce Valisi orada ölen köpekleri toplattı. Biz gittiğimizde yine 8-9 tane ölen köpek vardı” ifadeleri yer almaktadır. Valilik olarak böyle bir çalışma ve talimatımız bulunmamakta olup, söz konusu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Vali Ali Fidan 112 merkezini ziyaretinde basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuyu yanıtladı. Fidan, basın açıklamasında olduğu gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını yineledi. Fidan, şunları kaydetti: “Katı Atık Merkezi’nde mahkemenin aldığı bir karar var. Çöp dökümü durdurulmuştu. Mahkeme kararı doğrultusunda bakanlıkta çalışmalar sürüyor. Bizim oraya gidildiğinde herhangi bir müdahalemiz falan bulunmamaktadır. Bunu bir basın açıklamasıyla duyurduk. Haberler gerçeği yansıtmıyor. Zaten valiliğimizle doğrudan alakalı bir durum değil.” 


HABER;C.ÜSTÜNER