Düzce’nin başlıca sorunlarından biri olan hava kirliliği bugün Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonunda masaya yatırıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

“Hava kirliliğinin önüne geçebiliriz”
Hava kirliliğine ilişkin Düzce’de alınan tedbirlerin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı öncesi konuşan Vali Dağlı, “Bildiğiniz gibi Temmuz ayında bir mahalli çevre kurulu kararı almıştık hava kirliliğinin önlenmesi konusunda. Bununla ilgili tedbirlerimiz neler, belediyemiz neler yaptı, müdürlerimiz neler yaptı, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız neler yapıyor, DERGAZ bu işin neresinde hepsini değerlendireceğiz. İlimiz bir çanak şeklinde olması nedeniyle hava kirliliği ile karşı karşıya kalıyoruz. Ama biz insani olarak yaptığımız çalışmalar ile bunu artmasının nasıl önüne geçerek azaltabiliriz amacımız bu.” dedi.

“Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırıp, sağlıksız kömür yakımını önleyeceğiz”
Sağlıksız kömür kullanımının önüne geçilmesi ve doğalgazın yaygınlaştırılmasının başlıca amaçları olduğunu belirten Dağlı, “Doğalgaz olan yerlerde kömür kullanılmasının engellenmesi bizim için en önemli tedbirlerden birisi. İkincisi hava kirliliği yayan sanayi tesislerinin önlenmesi. Bunlara gerekli ihtarlar ve ceza işlemelerle bunun önüne geçilmesi, doğalgazın yaygınlaştırılması ve sağlıksız kömür yakımını belediyemiz ve kurumlarımız marifetiyle önlenmesi. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız.” ifadelerinde bulundu.

Son olarak kış aylarında artan hava kirliliğinin çocuk ve yaşlılara olan olumsuz sonuçlarına dikkat çeken Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bunları önemek için çalışmaların artacağını belirtti.

Haber: Ö.YILMAZ