Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı” olağan aylık koordinasyon oturumu Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Madde kullanımı ve bağımlılık ile mücadele etmek, bireylerin özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak amacıyla yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.



Vali: “Eylem planımız hazır”
Toplantı öncesi basın mensuplarına yapılacak çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Dağlı, bir ay önce konuyla ilgili hazırlık amacıyla ilk toplantılarını yaptıklarını belirtti.

Dağlı, bağımlılıkla mücadelede eylem planını somutlaştırdıklarını ifade ederek, “planımızı değerlendirip son şeklini vereceğiz. Bundan sonra uzun soluklu sürecimiz başlayacak. Kendi içimizde toplantılarımız devam edecek. Çalışma gruplarımız oluşacak.” dedi.

Basına kapalı süren toplantıda, Düzce’de Bağımlılık ile Mücadelede 2017-2018 Yılı Yerel Eylem Planı, yaşanılan sorunlar ve çözüm yolları, madde kullanımı ve bağımlılığı engellemek amacıyla önleyici çalışmaların toplumun tüm katmanlarına yayılmasının sağlanması amacıyla amatör spor kulüplerini desteklenmesi ve eğitim çalışmalarının hız verilerek arttırılması değerlendirildi.