Düzce Valiliği Basın kuruluşlarının sorunları ile ilgili olarak düzenlediği toplantı ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

“Tüm meslek kuruluşlarında olduğu gibi; ilimiz genelinde yerel ve ulusal, yazılı ve görsel olmak üzere yaklaşık olarak 100 kişinin istihdam edildiği basın alanında da mesleki ve mevzuatla ilgili sorunların görüşülmesi amacıyla gazete sahipleri ile geçtiğimiz haftalarda bir toplantı tertip edilmiş olup sorunların ortak istişare ve anlayışla, elbirliğiyle çözümlenmesi amaçlanmıştır.

 

Gelişen Düzce’mizde, Devletimiz ve vatandaşımız arasında köprü vazifesi gören basın kuruluşlarımızın aralarındaki dayanışmayı artırmak, daha sağlıklı bir ortam oluşturarak basın kuruluşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapmalarını sağlamak ve her şeyden önemlisi de zor ekonomik şartlarda ayakta kalmaya çalışan basın kuruluşlarımızın çalışma hayatına devam etmeleri için elbirliğiyle destek vermek amaçlanmış olup söz konusu toplantıda bütün basın kuruluşu sahipleri görüşlerini özgürce ifade etmişlerdir.

 

Önümüzdeki günlerde de bu tür toplantılar yapılacak olup hemşerilik ve sorumlu vatandaşlık bilinciyle dayanışmanın artırılmasına destek ve katkıda bulunmaya devam edilecektir.”