Geçtiğimiz günlerde Valiliğe Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile ilgili bir basın kuruluşu tarafından sorular gelmişti. Valilik yöneltilen sorulara bugün cevap verdi. Valilik'ten yapılan açıklamada “Son günlerde bazı yerel basın kuruluşlarında yer alan yorum ve yazılarda; Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfına yöneltilen soruların cevabının alınamadığı gerekçesiyle Valiliğimizden açıklama beklendiği yönünde haberlerin yer aldığı görülmüştür.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla söz konusu konuyla ilgili olarak Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

1993 yılında kurulan Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfının amacı; Düzce havalesinde kurulmuş, kurulacak olan okul, yüksekokul, fakülte ve üniversitelerine gerek kuruluş gerekse sonradan ayni ve maddi yardımlarda bulunmak ve vakfın amaçlarının tahakkuku için yürürlükteki mevzuata, vakıf senedine uygun olmak şartıyla tanıtıcı, gerçekleştirici, yapıcı, rehber olucu, teşvik edici, aydınlatıcı her türlü çalışmaları yürütmektir.

Yönetim Kurulu; Mütevelli Heyeti tarafından kendi içinden veya dışarıdan seçilerek 12 kişi ile en büyük Mülki idare Amiri, Düzce Belediye Başkanı, Vakıf faaliyet alanı içinde Üniversite Rektörü veya temsilcisinden oluşmaktadır.

Vakıf 22 Şubat 2008 tarihinde yapılması gereken 15 inci Mütevelli Heyeti toplantısında çoğunluk sağlanamadığından 7 Mart 2008 tarihinde tekrar toplanmıştır. Divan seçimi yapılmış ancak yönetime başka aday olmadığından mevcut yönetim göreve talip olarak tekrar seçilmişlerdir.

Kongre tutanakları Vakıflar Genel Müdürlüğüne gönderilerek onaylanmış olup, ayrıca her yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü teftiş kurulu tarafından denetlenmektedir.

Valiliğimiz; Düzce için hizmet eden tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütlerinin her zaman arkasında olmayı ilke edinmiştir. Bunun için yeni yapılan ve bir an önce hizmete açılması gereken Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için başlatılan kampanyalara destek verilmiş olup bundan sonrada verilmeye devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.