Düzce Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile ülke genelinde ve ilimizde 2019 yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin merkezi sınavın, 01 Haziran 2019 Cumartesi günü ilimiz merkez ve tüm ilçelerinde yapılacağı belirtilerek, vatandaşlardan sınav saatleri boyunca duyarlı olmaları ve gürültü oluşturmamaya özen göstermeleri talep edildi. Açıklamada ilimizde sınavın 16 okulda 250 salonda 4624 öğrencinin katılımıyla gerçekleşeceği aktarılarak şu bilgiler verildi;

‘1.Oturum 9:30-10:45 saatleri arasında yapılacaktır. Söz konusu oturum Sözel  Alanda 50 sorudan oluşacak olup, süresi 75dk.‘dır.    

2.Oturum 11:30-12:50 saatleri arasında yapılacaktır. Söz konusu oturum Sayısal Alanda 40 sorudan oluşacak olup, süresi 80dk.‘dır.          
        
Öğrenciler sınava gelirken yanlarında, fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli mühürlü kimlik belgesi) bulunmalıdır. 

Fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Onbeş yaşından küçüklerin T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarında fotoğraf bulunması gerekmemektedir.

Öğrenciler yanlarında en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdırlar. Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri binada hazır bulunmalıdırlar.’

Açıklamada ayrıca her türlü gürültü kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınılması talebinde bulundurularak araçları ile seyir halinde olanların da cadde ve sokaklarda yüksek sesli müzik dinlememesi, klakson çalmaması uyarısında bulunuldu.

Haber: S.AYAN