Düzce Valiliğinin organize ettiği iftar programı Karahacımusa Mahallesinde bulunan bir kır bahçesinde düzenlendi. İftara Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut ve İl Genel Meclis üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Mensur Bilgin, Köy muhtarları, ilçe mahalle muhtarları, belde mahalle muhtarları ve merkez mahalle muhtarları katıldı.



İftar programında davetlilere seslenen Düzce Valisi Ali Fidan, köy ve mahalleler için düşüncelerini ve bilgilerini dile getirerek en önemli özelliklerinin birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu söyledi. Fidan, farklı görüş ve düşüncelerde olsalar da en önemli ortak düşünce ve değerlerinin Düzce olduğunu belirtti.

FİDAN: “KAPIMIZ SİZE HER DAİM AÇIK”
İftar programı semazen gösterisiyle başladı.


Ezanın okunmasıyla birlikte iftar yapıldı. İftarın ardından konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, muhtarların kendilerinin gözü kulağı olduğunu ifade ederek “Siz vatandaşlarla bizim aramızda en büyük köprüsünüz. Köylerimize ve mahallelerimize yapılacak alt yapı yatırımları ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespitinde sizin çalışmalarınız önemlidir. Bu yüzden kapımız size her daim açıktır. Sizlerden yardım ve gayret bekliyoruz.” Dedi.


Vali Fidan, özellikle Ramazan ayı olması münasebetiyle mahalle ve köylerde yaşlı, hasta ve engelli ihtiyaç sahibi vatandaşların kendilerine bildirilmelerini istedi.

FİDAN: “SIKINTILARI HIZLI BİR ŞEKİLDE GİDERMENİN AZMİ İÇERİSİNDEYİZ”
Türkiye’nin yaptığı kalkınma hamlelerinden köylerin ve mahallelerin pay alması için çalışıldığını belirten Fidan, 2005 yılından itibaren yürütülen KÖYDES kapsamında yol, su gibi alt yapıya yönelik kaynaklar tahsis edildiğini vurgulayarak bu konuda bilgi verdi. Fidan, “KÖYDES kapsamında Düzce’de kullanılan kaynak 75 milyonu aşmış durumdadır. Buna Özel İdarenin kendi imkanlarıyla yaptığı yatırımları da eklediğimizde tabi çok ciddi bir kaynak köylerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için tahsil edildi. Görev yapan paydaşlarımızla bize gelen kaynakları daha da artırarak köy ve mahallelerimizin sıkıntılarını daha hızlı bir şekilde gidermek azmi içerisindeyiz.” Dedi.

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Mensur Bilgin'de birer konuşma yaparak iftara katılımcılara teşekkürlerini sunarken, iftarı düzenleyen Düzce Valisi Ali Fidan'a ve valilik personeline de teşekkür etti.

Haber:Y.SEVER