Düzce Valiliği tarafından Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamada hafta sonu hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ifade edildi
Açıklamada, "Basra alçak basınç merkezinin etkisi altında olan ülkemizde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2ila 5 derce üzerinde seyretmektedir. Ülkemiz genelinde etkili olansıcak hava dalgasının, Cuma günü ve hafta sonunda Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük ve Kırıkkale çevrelerinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olacağı, hava sıcaklığının mevsim normallerinin ye yer 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.
En yüksek sıcaklıklarının Bolu’da 35, Çankırı’da 37, Düzce’de 35, Karabük’te 40, Kırıkkale’de 36 dereceye ulaşması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 gün boyunca artmaya devam edeceği bekleniyor. Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı (ısı/güneş çarpması ve diğer sağlık problemleri) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle saat 10-16 saatleri arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir" denildi.

Haber:Y.SEVER