Düzce Valisi Ali Fidan, Manşet programında devlet eliyle Düzce genelinde devam eden yatırımlar  ve çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler verdi.

"KÖYDES projelerinde aksama yok"

Yaz dönemi ile birlikte köylerde hız kazanan alt ve üst yapı çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini söyleyen Vali Fidan, KÖYDES projesi kapsamındaki yatırımların bitiş tarihini Ağustos ayı olarak açıkladı. Vali Fidan, "Köylerdeki çalışmalarımızda herhangi bir aksama söz konusu değil. Asfalt ve yama çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene KÖYDES Projesi kapsamında il genelinde 38 projemiz vardı. Bunların aksaması söz konusu değil. Bu projelerin 29'u içme suyu 9'u yol projesidir. Bu çalışmalar devam ediyor. Ağustos sonunda bitirmiş olacağız. Bunun dışında 100 km'ye yakın bir asfalt çalışmamız var. Bu çalışmalar aynı hızla programladığımız şekilde devam ediyor." dedi.

33 yeni iş makinası alındı

Bu sene Düzce İl Özel İdaresi'nin hizmet kapasitesini çok önemli oranda arttıracak bir çalışmaya imza atıldığını aktaran Vali Ali Fidan, 33 yeni iş makinesi alındığını açıkladı. Tamamı yeni ve kendi alanında en iyi 33 iş makinesinin ilçelere dağıtımını yaptıklarını belirten Vali Fidan, "Şuanda bütün ilçelerimizde şantiyelerimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu araçlarla birlikte köylere yönelik hizmetlerin hızı, kalitesi ve etkinliği önemli oranda artmış oldu. Köylerimize çok önemli oranda bunun artısının olacağını düşünüyoruz. Şehirde ne varsa köyde de o olmalı." şeklinde konuştu.

Asar Yolu'nda stabilize çalışması yapılacak

Kışın çamurdan, yazın tozdan kurtulamadıklarını söyleyen köylülerin sık sık tepkisiyle adından söz ettiren Asar Grup Yolu için de açıklamalarda bulunan Vali Fidan, Asar Yolu'nda stabilize çalışması yapılacağını söyledi. Vali Fidan, "Asar Grup Yolu'nda imkanlar ölçüsünde bu sene bir stabilize çalışması yapacağız, programa aldık. Vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı şekile getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yat Limanı Projesi takipte...

Akçakoca için önemli bir proje olan Yat Limanı Projesi'nin son durumunu aktaran Vali Ali Fidan, şöyle konuştu: "Yat Limanı Projesi'ni bakanımız ve milletvekillerimiz takip ediyor. Akçakoca için çok önemli ve uzun vadeli bir proje... Akçakoca'da bizim belediye ile birlikte yapılan bir takım çalışmalarımız var. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'ndan desteklediğimiz sokak giydirme, sokak iyileştirme çalışması da devam ediyor. Tarihi Yukarı Mahalle'de semt pazarımızın iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız da sürüyor."

"Özel idare 45 milyon lira gelir elde etmiş olacak"

Kendisinin özellikle girişimlerde bulunduğu ve yurda dönüştürülmesini sağlayarak atıllıktan kurtardığı kalıcı işyerleri konusunda ise "Artık kalıcı işyerleri sorununun Düzce'nin gündeminden çıktığını söyleyebiliriz." dedi. Vali Fidan, "Blokların bir çoğu yurt oldu. İnşallah Ağustos'un sonunda yurtları bitirip Kredi ve Yurtlar Kurumu'na teslim ediyoruz. Yeni sezonda öğrenciler kalacak. Hiçbir aksama yok, her şey yolunda gidiyor. Şartnamesinde bizzat ilgilendim. Ben de heyecanla bekliyorum. Eylül ayından itibaren öğrencilerimiz bu binalarda yaşamaya başlayacak. Ayrıca bu binalardan il özel idaremiz ciddi miktarda gelir sağlayacak. 15 yıllığına kiraladık. Bugünkü para ile 15 yılda özel idare 45 milyon lira gelir elde etmiş olacak. Bu özel idare için büyük bir miktar. Bu da köylere daha çok hizmet demektir." dedi.

Kalıcı Konular'a Gençlik Merkezi

Kalıcı işyerlerine yönelik Gençlik Merkezi Projesi'ne dair de açıkamalarda bulunan Vali Fidan, "Gençlik Merkezi çalışmamızın da büyük bir aşaması bitti. Son detaylar yapılıyor. Onu da ihale ederek. Kiremitocağı'ndaki gençlik merkezine benzeyen aynı hizmeti üretecek Kalıcı Konutlar'da da bir gençlik merkezimiz hizmete girmiş olacaktır." diye konuştu. 

Kardüz'de son rötuşlar

Düzce'nin Davos'u olarak nitelendirilen ve gerekli altyapılar tamamlandığında kış turizminde aranılan adreslerden birine dönüşeceğine kesin gözüyle bakılan Kardüz Yaylası'ndaki çalışmalar için ise "Gölyaka'da Kardüz'de bir sıkıntı yok. Son rötuşlar yapılıyor. Bu uygulama planları çıktıktan sonra yoluna yönelik çalışmalar devam edecek. Sıra orayı işletecek yatırımcıyı bulmakta..." şeklinde konuştu.

"Düzcespor şampiyonluğa oynasın"

Spor gündeminin de konuşulduğu programda Düzcespor'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Fidan, şu ifadeleri kullandı: "Düzcespor'da yeni yönetim oluştu. Kendilerine başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum çünkü onları da çok gayretli azimli görüyorum. Bizde kendileri ile görüştüğümüzde her türlü desteği veriyoruz. Daha rahat maç izleyebileceğimiz bir Düzcespor olmasını ümit ediyorum. Düzcespor şampiyonluğa oynasın. Düzce'nin tanıtımı açısından önemlidir ve şunu özellikle istiyorum. Bu sene için çok sayıda saha kapatma cezası aldık, para cezaları aldık. Para cezasını telafi edebiliyoruz fakat coşkumuzu sevgimizi aşırıya kaçırmayalım."

Haber; C. ÜSTÜNER