Bu sabah Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü düzeyinde yapılması ve törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in katılmaması tepki çekti. Törende hazır bulunan CHP, MHP ve Vatan Partisi il başkanları “Bugün alanda devleti göremiyoruz” diyerek vali ve belediye başkanının olmayışını eleştirdi.

Muhalefet sert tepki gösterdi
Kutlamalara damga vuran bu tepkinin ardından Düzce Valiliği yazılı bir açıklama ile konuya açıklık getirdi. Açıklamada, Düzce’de resmi bayramların  Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirildiği anımsatılarak, söz konusu yönetmelik gereği valinin çelenk sunma alanında bulunma zorunluluğu olmadığı vurgulandı.

Valilik, yönetmeliğin maddelerini sıraladı
Açıklamanın tam metni şu şekilde: “5 Mayıs 2012 tarih ve 28283 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri Atatürk Günleri ve tarihi günlerde yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmelik gereği Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da karaya çıktığı saat olan 07.00’da başlar ve saat 24.00’te son bulur. (2) Gençlik ve Spor Bakanı, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla bildirir. (3) Gençlik ve Spor Bakanı bir il törenine katılır. (4) Atatürk anıt veya büstüne gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü, bulunmaması halinde mülki amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. (5) Kutlama komitelerince hazırlanan programda yer alan diğer faaliyetler uygulanır. Programda tören geçişi ve tebligata yer verilmez.

Vali Dağlı 18 Temmuz’daki programa katıldı
İlimizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Yönetmelik çerçevesinde kutlanmaktadır. Yönetmelik gereği İl Valisinin çelenk koyma ve çelenk alanında bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır. İlimiz Valisi Sayın Zülkif Dağlı program akışında 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’ndaki programa katılmıştır.”