Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatıyla tüm sağlık çalışanlarına yönelik olarak Hal-Hatır Uygulaması başlatıldı. Bu uygulamayla İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz her fırsatta kurumları ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya gelecek.

Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Covid-19 ile mücadele de yaşanan bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının tamamına ulaşmak, tek tek  tüm sağlık çalışanlarına hal hatır sormak suretiyle  destek olmak ve ayrıca sağlık çalışanlarının duygu ve düşüncelerini almak hedeflenmektedir.

Salgınla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının istek, cesaret, moral ve motivasyonlarını sağlamak bu süreçte önem arz etmektedir. Zor ve meşakkatli bir dönemin içerisinde olan sağlık çalışanlarının Covid-19 ile mücadele sürecinde desteklenmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nce hazırlanan soru formu, 2 binin üzerindeki sağlık çalışanının cep telefonlarına mesaj olarak gönderilerek duygu, düşünce ve görüşlerine ulaşılmıştır.

Hal-Hatır Uygulaması ile geri dönüşler ışığında, sağlık çalışanlarının daha güvenli, daha huzurlu ve rahat bir şekilde çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla iyileştirme fırsatları yakalanacak ve bu süreçte tüm çalışanlarının yanında olunmaya devam edilecektir.”