Düzce Valisi Ali Fidan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Düzce basınında görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Yenikent Polis Merkezinde düzenlenen kahvaltıya Düzce’de basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları katıldı. Vali Ali Fidan, gazetecilerle yakından ilgilendi. Gazetecilerle tek tek selamlaşan Vali Ali Fidan,  tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tebrik etti. Anlamlı gün dolayısıyla Vali Ali Fidan’a mesleklerinde yaşadıkları sorunları aktarma fırsatı yakalayan basın çalışanları kurumlarla ilgili taleplerini dile getirdi.

GAZETECİ KAMU GÖREVİ İFA EDİYOR
Kahvaltıda söz alan Düzce Valisi Ali Fidan, basının demokratik ülkeler için önemine değindi. Basın mensuplarının zorlu şartlarda çalıştığını söyleyen Vali Fidan, gazetecilerin kamu görevi ifa ettiğini vurguladı.

“Çalışan Gazeteciler Gününde idarecilerin ve gazetecilerin bir araya gelmesi güzel bir alışkanlık oldu. Bugün aynı zamanda ‘10 Ocak İdareciler Günü’. İki anlamlı günü bir arada kutlamış oluyoruz. Basın halkımızın ortak sesidir. Demokratik özgür ülkelerin olmazsa olmazı, özgür, tarafsız ve bağımsız basındır. Basın ahlak ilkelerine uygun yayın yapan bir medyanın bulunması toplumsal ve kültürel gelişimin sağlanmasında çok önemli bir göre ifade ediyor. Basında çalışmak bu faktörlerden dolayı birtakım zorlukları elbette doğal olarak içeriyor. Mesai mefhumu olmadan bizlerle birlikte çalışan basından arkadaşlarımız var. Gerçekten hafta sonları yok, mesai saatleri yok. Büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Hepsini bu gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gayretli çalışma kamu yararı içindir. Gazeteci de bir anlamda kamu görevi ifa ediyor. Basında çalışan arkadaşların kamunun haber alması, doğru bilgilendirilmesi, ilimizde ülkemizde neler olduğuna dair bilgi aktarılasında basın önemli bir görev ifa ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle hepinizi bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.”

“SAĞLIKLI BİR DİYALOG VE İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSEDİK”
Vali Ali Fidan buluşmada Düzce’de geride bıraktığı 10 aylık görev süresince neler yaptıklarını paylaştı. Fidan, Düzce için gayretle çalışmaya özen gösterdiklerini ve hem kamu kurumları hem de toplumu temsil eden diğer tüm kuruluşlar arasında sağlıklı bir diyalog ve iş birliğini önemsediklerini kaydetti. “Devletimizin ilimize aktardığı kaynakları zamanında kullanmaya çabuk gösterdik. Bu kaynakları yerinde kullanmaya çaba gösteriyoruz. Şeffaf ve adaletli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Daha yolun başındayız. Elbette daha yapacak çok iş, çözüm bekleyen çok sorun var. 10 aylık süre zarfında bana gösterdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Sadece yazanlar içinde değil, olumlu eleştiriler içinde teşekkür ediyorum.”

“ASLİ GÖREVİMİZ ELEŞTİRMEKTİR!”
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’da günün anlamına dair yaptığı açıklamada gazetecilerin ve kurumların gönül birliği açısında bir arada hareket etmesinin ilin gelişimi açınsan önemine değinerek şöyle konuştu:

“Biz basın çalışanları olarak birlik ve beraberliği, dayanışmayı bu tür etkinliklerde değil, 24 saat sürdürmek zorundayız. Bir ilin gelişimi idarecilerin ve gazetecilerin birlikte hareket etmesiyle sağlanır. Biziler gazeteciler olarak zaman zaman gazeteciler olarak idarecileri eleştirmek zorunda kalıyoruz. Bizim asli görevimiz yapıcı anlamda eleştirmektir. Ölçüyü kaçırmadan, mesleki etik kurallara uyarak eleştirmek ana görevimizdir. Eleştiri esnasında bazı bürokrasilerimize yönelik eleştiriyi dayanışma olarak görmek gerekiyor. Sorunların çözümü için buna ihtiyaç var.”

Haber:Y.SEVER