Van’da meydana gelen depremin ardından Düzce, Van’a yaptığı yardımlarla bir nebze olsun Van’daki yarayı sarmaya çalışıyor. Ayrıca Van’da bir köyün prefabrik ihityacı Düzce tarafından karşılanacak ve oraya Düzce köyü adı verilecek.
Bilindiği 1999 yılından yaşanan Düzce depreminde aynı şey burada yaşanmış ve Düzce’ye yardım yapan iller ve dış ülkeler kurdukları prefabrik köylere kendi isimlerini vermişlerdi. Bunlardan en bilinenleri ile o dönemde Belçika Köyüydü.
Düzce’de bir firmanın önderliğinde yapılması planlanan uygulama ile Van’da bir köyün barınma ihtiyacı da karşılanmış olacak. Konu ile ilgili konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, bir firmanın öncülüğünde Van’da bir köyün prefabrik ihtiyacını karşılayacaklarını eğer yeterli sayıya ulaşılırsa oraya Düzce Köyü adını vereceklerini belirtti.
Şahin, “Bir firmanın öncülüğünde bir köyün prefabrik ihtiyacını biz karşılayacağız ve o köye de Düzce Köyü adını vereceğiz. Biliyorsunuz aynı şey Düzce depreminde burada olmuştu. Biz de oraya bu uygulamayı yapmaya çalışacağız.” Dedi.

Haber; R. BAL