Ramazan ayına girdiğimiz bugünde de şehit haberleri geldi. Van-Başkale karayolunda, terör örgütü PKK üyelerini taşıyan otomobilden, askere araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Ateşte, kimlikleri henüz belirlenemeyen 1 astsubayla 2 uzman çavuş şehit oldu. 4 asker de yaralandı. Askerlerin anında karşılık verdiği, otomobilde bulunan teröristlerin de yaralandığı bildirildi. Makam aracıyla olay yerinden geçen İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar ile koruması da cam parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Başkale Devlet Hastanesine tedavi altına alınan Kaymakam Bayar'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ramazan ayının içinde olduğumuz günlerde şehit haberleri gelmeye devam ediyor.
Bilindiği gibi geçtiğimizi günlerde Kahramanmaraş ve Diyarbakır’dan şehit haberleri gelmiş ve bu mübarek günlerde Türkiye’nin yüreği yanmıştı.

Bugün de bu şehitlere 3 tane daha eklenince Türkiye’nin yüreği bir kez daha yandı. Bugün Van’da yaşanan pusu ve 3 askerin şehit olmasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan Başbakanlığa çağırıldı.

Haber; R. BAL