Vatan Partisi, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ndeki adayını, 27 Ocak 2018 tarihinde Ankara'da yapacağı olağanüstü kurultayda açıklayacak. Bu konuyla ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, ilk olarak Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuştu.

“Mehmetçiğimize başarılar”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, şöyle konuştu: “Bugün Afrin -Zeytin Dalı Harekatı’nın dördüncü günü. Şehidimiz var. Silahlı kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı diliyor tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Bu harekatı yapmasak ileride çok daha ağır bedeller ödeyecektik. Kahraman askerlerimizin tertemiz alnından öpüyor, Mehmetçiğimize başarılar, zaferler diliyoruz. Bu savaşta içeride birlik olmamız kadar, komşu devletlerle de birlik çok önemlidir.”

“Cumhurbaşkanı adayımızı açıklıyoruz”
“Türkiye vatan savaşı koşullarında Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne gitmektedir.” diyen Sönmez, olağanüstü koşullarda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

Sönmez, “Suriye Devleti ile doğrudan görüşme ve işbirliği Mehmetçiğin zaferini daha da kolaylaştıracak, daha az kayıp vermemizi sağlayacaktır. Bunun da gerçekleşeceğini umuyoruz. 
Olağanüstü koşullarda Cumhurbaşkanı adayımızı açıklıyoruz. Türkiye vatan savaşı koşullarında ve üretim ekonomisinin kapıya dayandığı bir süreçte Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne gitmektedir. Seçeceğimiz cumhurbaşkanı, bu süreci yönetecek birikim ve yetenekte olmalıdır.” dedi.

“Sistem, iktidar ve muhalefetiyle çözümsüzlük içindedir”
 Türkiye’nin köklü değişiklikler ve büyük kararlar dönemine girdiğini belirten Sönmez, şunları kaydetti:

“Vatan Partisi’nin programı bir bir gündeme gelmektedir. Türkiye’nin mecburiyetlerini içeren bu programı kararlı ve tutarlı olarak hayata geçirebilecek olan ancak Vatan Partisi’dir. Sistem, iktidar ve muhalefetiyle çözümsüzlük içindedir. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Türkiye, Tayyip Erdoğan ile Atlantik sisteminin adayları arasında bir seçime mahkûm edilemez.”

“Vatan Partisi Türkiye’yi yönetmek amacıyla kurulmuştur”
Sönmez, şöyle devam etti: “Vatan Partisi vatan bütünlüğü ve huzuru sağlayacak, üretim ekonomisini, komşularımızla işbirliğini ve Avrasya birliğini gerçekleştirecek, çağdaş ve aydınlanmış toplumu kuracak tek partidir. Vatan Partisi programıyla, tecrübeli, genç ve dinamik kadrolarıyla milli hükümet görevine hazırdır. Vatan Partisi Türkiye’yi yönetmek amacıyla kurulmuştur. Cumhurbaşkanı seçimine hükümeti kurmak için, milletimizden yetki almak için katılacaktır. Türkiye’nin bir karar sürecine girdiği koşullarda, Vatan Partisi’nin iktidar mücadelesinde başarı kazanmasının zamanı gelmiştir.” diye konuştu.

Son olarak Sönmez, 27 Ocak günü yapacakları Olağanüstü Kurultay’la Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını belirterek, “Tüm Düzce Halkını, kongremize katılmaya davet ediyoruz. Milletimizden yetki istiyoruz.” dedi.

Haber :H. GÜRSOY