Anıtpark'ta vatandaşların demokrasi nöbeti 17. gününde de yoğun kalabalıkla sürdü. Anıtpark Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye hitap eden Düzce Valisi Ali Fidan, demokrasi şöleninin devam ettiğini söyledi.

"Affedilmeyecek bir ceza varsa o da vatan hainliği"

Darbe girişiminin yaşanmasının ardından vatandaşların güçlü duruşunun, kararlığının, cesaretinin vatan hainlerine en büyük cevap olduğunu belirten Fidan, "Bundan sonra hiç kimse böyle bir şeye teşebbüs edemeyecektir. 15 Temmuz'dan beri hep beraber ayakta, meydanlardayız ancak vatan hainleri kaçacak yer arıyor. İnşallah şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Hainler hak ettikleri cezayı alacak çünkü affedilmeyecek bir ceza varsa o da vatan hainliğidir. Gereken yapılacaktır. Ülkemiz bu acı olaydan güçlü çıkmıştır, düne göre daha güçlüyüz. Her kesimden insanımız devleti ve milleti için meydanlarda." diye konuştu. 

Türkiye, bir Suriye ve Irak haline getirilmek isteniyor.

Türkiye'nin bölgede son kale olduğunu vurgulayan Vali Fidan, "Türkiye, bir Suriye ve Irak haline getirilmek isteniyor. Ama şunu hesap edemediler ki biz binlerce yıllık bir devlet ve milletiz. Sizlerin bu güçlü imanı, vatan sevgisi, kararlılığı ve cesareti oldukça hep beraber dimdik ayakta ülkemizi teslim etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle milletiyle ilelebet payidar olacak." ifadelerini kullandı.

 Sahneye çocuklar davet edildi

Vali Fidan'ın yanı sıra alanda bulunan AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Demokrasi nöbetinin 17. gününde Program Yapımcısı İkbal Gürpınar da Anıtpark'ta vatandaşlarla bir araya geldi.




Haber; C. ÜSTÜNER