İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. Yıldönümü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro salonunda çeşitli sunumlarla kutlandı. Farabi Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırladığı gösteriler protokol ve öğrencilere sunuldu.

 

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Anma Töreni, Farabi Anadolu Lisesi okul müdürünün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı. Okul Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit’in konuşması, okul öğrencilerinin üzerine giydiği Mehmet Akif Ersoy’un isminin harflerini taşıyan tişörtlerle ayağa kalkarak İstiklal Marşı dizelerini okumasıyla süslendi.

 

Öğrencilerin, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazımını dramatize gösterimi ilgiyle izlendi. Marşın, farklı bestelerinin sunumu ve flüt korosu ise kulakların pasını sildi.

Ardından öğrenciler, tek tek neden Akif’e müteşekkir olduklarını anlattılar.

Törende Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencinin yazdığı kompozisyon dinlendi ve  yarışmada 1. olan  Osman Kuyumcu Anadolu İmamhatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Esra Bakkaloğlu'na, 2. olan  Doğa Koleji Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Merve Demirbaş'a ve 3. olan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencisi Melis Özgür'e  protokol üyeleri tarafından ödülleri verdi.

Törende konuşan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, programı hazırlayan okul öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcıları, Salih Akbulut, Ruhi Yaylacı, Miktat Alan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurman ile şube müdürleri, Garnizon Komutanı Ramazan Akça, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

KUTLAMA MESAJLARI YAYINLANDI


Öte yandan İstiklal Marşı’nın kabulünün 93’üncü yıldönümü nedeniyle Vali Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekili İbrahim Korkmaz ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından birer mesaj yayımlandı.

 

Haber;S.Kaşkır