Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fathi Sönmez, düzenlenen saldırıyla hayatını kaybeden 8 şehit asker için yazılı bir basın açıklaması yaptı. Sönmez, açıklamasında ülkede terör saldırılarının azalması için yapılması gerekenleri de anlattı.

“Komşularımızla işbirliği geliştirmeliyiz”
Sönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün, ABD’nin kara gücüm dediği PKK’nın kalleşçe saldırısı sonucu sekiz vatan evladımızı şehit verdik. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun. ABD binlerce TIR silah ve her türlü lojistik destek verdiği hain örgüt taşeronluk görevine devam etmektedir. Görülüyor ki, terör ancak ABD’nin bölgeden çıkartılmasıyla son bulacaktır. Yüreğimize düşen ateşle terörü kınamakla birlikte, teröre karşı verilen mücadelede de eksiklerimizi gidermeliyiz. Hükümet teröre karşı mücadelede kararlı tutum sergilemekle birlikte atılması gereken bazı adımlarda yavaş davranmaktadır. ABD Batı Akdeniz’de, Ege’de, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile birlikte Türkiye’yi hedef alan tadbikatlar yapmaktadır. Bu tehdidi ve Suriye kuzeyinde yerleşme gayretlerini görerek başta Suriye, Irak ve İran olmak üzere komşularımızla işbirliğini geliştirmeliyiz.”

“İçerde millet birliğini sağlamanın en başta hükümetin görevi olduğu unutulmamalıdır”
Yapılması gerekenleri de sıralayan Sönmez şu cümleleri kullandı:

“Suriye konusunda hükümetin inatçı tutumu bu önemli birliği zedelemekte, dolayısıyla birlikte hareket edebileceğimiz Avrasya ülkeleri ile güven ve birlik oluşumu yavaş ilerlemektedir. Bunun için ABD ve onun beslediği terör örgütüne karşı komşularımız Suriye, Irak ve İran’la işbirliği yapılmalıdır. Hem PKK’nın kurutulması, hem de ABD nin bölgeden çıkartılması için gereklidir . Bu işbirliğini gerçekleştirmek için şartlar uygundur. İç cephede dar, küçük siyasetler uğruna birliği zedeleyen tutum ve davranışlardan kaçınılmalı. İçerde millet birliğini sağlamanın en başta hükümetin görevi olduğu unutulmamalıdır.”


Anavatan Partisi Düzce İl Başkanı Naci Kaplan’da teröre tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:

“Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında operasyona giden zırhlı aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcı saldırı sonucu 7 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz yaralanmıştır. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Başta aileleri ve Silahlı Kuvvetler olmak üzere tüm ülkemizin başı sağ olsun.”



Haber: M. AYDIN