Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır" açıklaması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

 

Öyleki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz yıl eylülde “Taşıt kiralama ve hizmet binası alımları israfa varan harcamaları” denetleyecekleri ve azaltacaklarına ilişkin uyarılar yapmış ve ardından bir dizi tasarruf tedbiri almıştı.

 

Sokağın nabzını tuttuğumuz halk röportajlarında bizde bugün bu konuyu irdeleyelim istedik. Düzce sokaklarında görüşlerini aldığımız vatandaşların büyük bir bölümü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini haklı buldu. Gerek kamusal gerekse vatandaş olarak israf yaptığımızı doğrulayan vatandaşlardan aldığımız yanıtlarda daha az yapılan israfla yatırımların da artacağı görüşü ön plana çıktı.

 

İsrafın her alanda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bunun dinimizce de uygun bulunmadığının altını çizdi.Bazı vatandaşlar da Kamu kurumları taşıt, hizmet binası kiralama ve hizmet binası harcamalarını ise israf olarak görmediğini, kurumların devleti temsil ettiği için gerekli harcamalar olduğunu beyan etti.

Haber; S.KAŞKIR